Отново забраняват външно финансиране на магистрати ГЕРБ оттеглиха същата поправка

Искрен Веселинов от ОП обяви, че предложението е принципно.

Коалиционният партньор на ГЕРБ “Обединените патриоти” се зарекоха да внесат нов проект, с който да се забрани магистратските организации да получават външно финансиране. Това съобщи пред БНР депутатът Искрен Веселинов, който е зам.-председател на парламентарната група.

Той бе категоричен, че предложението е принципно.

Същият ограничителен текст беше включен в законопроект на ГЕРБ, но той беше оттеглен преди второто четене в пленарната зала. Първоначално се предлагаше забрана на каквото и да е външно финансиране, след това се допусна изключение за европроектите и за програми от страни от Европейското икономическо пространство, но накрая вносителите се отказаха да налагат каквито и да било ограничения. Това стана след протести на съсловни организации, включително и на европейско ниво. Премиерът Бойко Борисов също препоръча текстът да отпадне.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Ха! Наистина ли ужпатриотите наистина са предложили и нещо, което е наистина патриотично? И то срещу предложение ББ? Не е за вярване! Но дано успеят.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.