Отново трима братя в отбора по бокс

Отново трима братя ще има в националния отбор по бокс. Старши треньорът Жоел Арате повика 30 състезатели на лагер в комплекс „Диана“, а сред тях са Даниел, Катин и Боян Асенови. Най-изявен в триото от Кукорево е Даниел, с прякора Тайсъна, който през 2015 г. триумфира с европейската титла при мъжете още на 18 години. Другите двама са шампиони на България при юношите, но Катин вече се състезава и при мъжете.

През 60 години на миналия век в отбора също има трима братя - Александър, Шишман и Михаил Мицеви. Тогава наричат триото със звучното прозвище Династия Мицеви заради успехите и яркото им присъствие на международния ринга.

Триото от Кукорево се чака на „Диана“ в края на седмицата, защото момчетата са повалени от грип. От вчера на подготовка са всички останали. В сбора е повикан шампионът от младежките олимпийски игри Нанджин 2014 Благой Найденов, който ще е спаринг партньор на Радослав Панталеев при 81-килограмовите. Найденов започна с фалстарт професионалната си кариера, след като получи наказание за подправяне на резултат и подмяна на съперник в последния момент.

Една от най-изявените ни състезателки Станимира Петрова ще се готви индивидуално с личния си треньор Борислав Георгиев в „Локомотив“ (София).

На 16 януари тимът се качва на лагер на Белмекен, където ще остане до 7 февруари. Първата сериозна изява на националите ще е на турнира „Странджа“ в зала „Универсиада“ (20-26 февруари).

На снимката: Даниел Асенов-Тайсъна

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт