Зам.-шеф на ФБР работел срещу Тръмп

Цвета Караянчева: Парламентарният контрол ще повиши демократичната легитимност на Европол

Сестрата на Митко Цонев: Музиката ми дава сила

ЧСИ завели 246 000 дела срещу длъжници Събрали са 1,1 милиарда лева през 2017 г.

Христо Стоичков: Браво, армейци!

„Гласът на България“ раздели съпрузи

Късметлия спечели близо половин милиард от лотарията в САЩ

В топ 10 сме по недостиг на кадри 62% от фирмите трудно намират работници

Евродепутатът Емил Радев: Европейската комисия не ни притиска за конвенцията Не изисквала полови обучения в училищата

Пешеходецът побеждава в центъра на София Тръгват конкурсите за връзката на бул. “Витоша” с Ларгото и улица “Съборна” с Градската градина

Сенатори предупредиха Тръмп да не уволнява прокурор Робърт Мълър, оглавяващ разследването за руска намеса в изборите на САЩ

46 алпийци постъпиха в армията Изпълняват задачи при орлите

Обречените усилия на госпожа Габриел

Пилоти събират пари за онкоболни деца Дарили първо увеличение на заплатите

Путин печели изборите в Русия с близо 74%, показват екзитполовете

Отново увеличават капацитета на обществената трапезария във Велико Търново

Снимка: Архив

Отново увеличават капацитета на обществената трапезария във Велико Търново. Това съобщиха от общинската дирекция „Социални дейности и здравеопазване” в старата столица. От социалната услуга, осигурена от Общината в подкрепа на хората в затруднено и неравностойно положение, вече ще могат да се възползват 75 вместо 65 бенефициенти. Всеки работен ден те получават топъл обяд – супа, основно ястие и хляб. Финансирането е осигурено от фонд „Социална закрила” към Министерството на труда и социалната политика.

Новият договор, който е в сила от 3 октомври, предвиждаше от услугата да могат да се възползват 65 бенефициенти. Поради засиления интерес и ръста на подадени заявления от Фонда предоставиха възможност за увеличаване на броя на подпомаганите лица. За целта е сключен анекс, влязъл в сила от 1 ноември и с продължителност до 31 декември 2016 г.
Услугата „Обществена трапезария” се изпълнява от Домашния социален патронаж в Дебелец. Целите са подобряване качеството на живот и задоволяване на потребностите от храна на хора, които по обективни причини не могат да си я осигурят сами. Бенефициентите получават дневните си порции всеки ден от понеделник до петък в сградата на Регионалната здравна инспекция във Велико Търново, която се намира на ул. „Никола Габровски” №23.

Социалната услуга е достъпна за жители без доходи и близки, които да се грижат за тях, хора и семейства, чиито доходи са по-ниски от диференцираните минимални прагове, заради което получават месечни помощи по реда и условията на Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане,самотно живеещи лица, които получават минималните видове пенсии,скитащи и бездомни хора, включително деца.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.