Общините Търговище и Попово търсят близо 5 млн. лв. за сметището

52 души са загинали при запалването на автобус в Казахстан

Жители на Смолян се страхуват да напускат домовете си заради силния вятър

МОН посочи в кои училища не се учи заради грип или бури, вижте къде са те

Откраднали пари от джипа на бизнесмен

Кристиан Костов спечели награда на публиката за европейски дебют

Анулираха всички полети на амстердамското летище „Схипхол“ заради тежки бури

Валентин Радев заминава на работно посещение в Гърция

ГДБОП пресече незаконно разпространение на роман на Дан Браун в интернет

Български студенти разказват на ученици какво е да учиш в Холандия

Бургазлии масово търсят спешна помощ в УМБАЛ Близо 31 000 души са приети в държавната болница

Край на сагата със сградата на Турското консулство Наследниците обезщетени със земя и имоти в центъра на града

Община Свищов отпуска 1000 лева помощ на трите жени от къщата на ужасите Психолози започват работа с майката и двете сестри

Съдят шофьор, убил възрастен мъж заради забележка на пътя

С два вълка свърши ловът на глигани под Миджур

Отново увеличават капацитета на обществената трапезария във Велико Търново

Снимка: Архив

Отново увеличават капацитета на обществената трапезария във Велико Търново. Това съобщиха от общинската дирекция „Социални дейности и здравеопазване” в старата столица. От социалната услуга, осигурена от Общината в подкрепа на хората в затруднено и неравностойно положение, вече ще могат да се възползват 75 вместо 65 бенефициенти. Всеки работен ден те получават топъл обяд – супа, основно ястие и хляб. Финансирането е осигурено от фонд „Социална закрила” към Министерството на труда и социалната политика.

Новият договор, който е в сила от 3 октомври, предвиждаше от услугата да могат да се възползват 65 бенефициенти. Поради засиления интерес и ръста на подадени заявления от Фонда предоставиха възможност за увеличаване на броя на подпомаганите лица. За целта е сключен анекс, влязъл в сила от 1 ноември и с продължителност до 31 декември 2016 г.
Услугата „Обществена трапезария” се изпълнява от Домашния социален патронаж в Дебелец. Целите са подобряване качеството на живот и задоволяване на потребностите от храна на хора, които по обективни причини не могат да си я осигурят сами. Бенефициентите получават дневните си порции всеки ден от понеделник до петък в сградата на Регионалната здравна инспекция във Велико Търново, която се намира на ул. „Никола Габровски” №23.

Социалната услуга е достъпна за жители без доходи и близки, които да се грижат за тях, хора и семейства, чиито доходи са по-ниски от диференцираните минимални прагове, заради което получават месечни помощи по реда и условията на Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане,самотно живеещи лица, които получават минималните видове пенсии,скитащи и бездомни хора, включително деца.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.