Отново чистят пътищата от трети и четвърти клас в Търговищко

Ограничено за всички превозни средства е движението по трети клас пътища от републиканската мрежа на територията на област Търговище. Връзките се почистват и обработват, за да се подсигури по-добър достъп и до общинските пътища. Ситуацията в региона остава тежка. След непрекъснатото чистене на отсечките към селата в неделя вечерта те отново бяха затворени от преспи. В община Търговище сега се пробива към Миладиновци, Маково, Кръшно, Цветница, Божурка, Пайдушко, Росина, Кошничари, Стража, Черковна, Драгановец и Момино. Отворени са участъците към други над 15 села. Утихването на вятъра активизира работата преди очаквания нов снеговалеж и навявания.

Ситуацията е динамична и проходими пътища за отрицателно време се затварят отново, предупреждават от снегопочистващите фирми.

От Общината в Търговище помолиха местни производители на хляб да завишат количествата, за да се организират доставки по селата. Правят се списъци за нуждите на 51 села и 2 крайградски квартала, за да им се закара хляб и със специализирана техника.

В неделя близо 4 часа екипи пробиваха пътя към село Черковна, за да бъде изведен пациент, получил инфаркт. Медицинският екип се прехвърля през преспите на превозни средства, за да стигне до адреса, а после и до града. По същия начин беше транспортиран и болният, който беше докаран в здравното заведение в областния център.

Битката с преспите, които затваряха почистени пътища само до час след минаването на техниката, се води непрекъснато от нощта срещу петък. От Общината не спестиха, че и машини и хора излизат от строя, но не е допуснато да се застраши човешки живот. С предимство се работи по участъци, където има болни, пожари или нужда от придвижване на екипите на енергото за отстраняване на аварии. Техниката се отклонява и места със забити в преспите коли или към села, където има погребения.

10 села в района са без вода.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България