На 22 март 2018 да почерпят

Ковачев, Кючюк и Курумбашев с политически Оскари от Европарламента (СНИМКИ)

Берлин и Париж отказали да подкрепят британски санкции срещу Русия

„Фейсбук“ олекна с $60 млрд. за два дни Парламентът в Лондон и US Конгресът искат Марк Зукърбърг да даде обяснения

Борис Джонсън сравни мондиала в Русия с олимпиадата на Хитлер

23-годишен безработен е серийният бомбаджия от Тексас

За първи път показаха подземията на Мавзолея Монтират арт инсталации на мястото на съветски климатик колкото плувен басейн

Смъртоносна болест мори свинете у нас

Томислав Дончев за ЧЕЗ: Ситуацията изискваше бърза, нестандартна мярка

„Труд“ приобщи хиляди към благородна кауза Предстои благородна инициатива за абитуриенти на 24 април

Борисов се срещна с генералния секретар на европейските профсъюзи

Зоран Заев към Русия: Македония е ориентирана към НАТО

Гърция ни тараши за цигари и пиене Конфискуват автомобила при контрабанда

Тръмп и Макрон се съгласиха, че Русия е отговорна за отравянето на Скрипал

Германци, италианци и французи искат да ловуват у нас

Отпадането на роуминга все по-близо

Европейският съвет одобри общ подход за новите правила за роуминг в ЕС от юни 2017 година. С него се цели таксите постепенно да бъдат премахнати.

Министрите на транспорта и комуникациите предлагат да се въведе максимален размер на таксите за роуминг на едро, “които да са толкова ниски, че да бъдат премахнати”. Съветът предлага максималната такса за интернет мобилни данни от средата на следващата година да е 0,01 евро за мегабайт, минута разговор на територията на ЕС да бъде 0,0353 евро, а за SMS оскъпяването да е 0,01 евро. Предложението трябва да бъде договорено и прието от Европейския парламент, за да стане факт.

Брюксел обмисля да даде възможност на операторите, които не могат да възстановят разходите си, да събират и по-високи такси. За да придобият това право, телекомите трябва да получат одобрение от съответния национален регулатор. В прессъобщение на Европейския съвет се посочва още, че целта на новите правила е да се запазят стимулите за инвестиране в мрежите и да се избегне нарушаване на конкуренцията както на националния, така и на общия пазар.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (5)

  1. Значи все пак да не роптаем срещу ЕС! Аз живея зад граница, да не ви казвам колко ми струва на минута разговор или SMS както до България, така и за чужбина, когато съм си в родината.

  2. Ти хубаво си зад граница ама аз като излизам навън ми вземат от МТЕЛ 6.90 на ден.И изобщо не ми изнася защото ни дерат б БГ без надуване.То отсега еясно че българските телекоми ще се изкарат губещи и за нас ще остане супата

  3. ДО ПРЕДИШНИТЕ ПОСТОВЕ. ПОЛЗВАЙТЕ JUST CALL И ЕФОН. ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕФОНИЯ. ИНСТАЛИРА СЕ ПРОГРАМА НА АНДРОИД И СИ ГОВОРИШ ЗА ИМА НЯМА 10 СТОТИНКИ НА МИНУТА СЪС МОБИЛНИ В ЕВРОПА И КЪМ БЪЛГАРИЯ. КЪМ БЪЛГАРИЯ Е ДОРИ 5 СТОТИНКИ НА МИНУТА НЕЗАВИСИМО КЪДЕ СЕ НАМИРАШ ПО СВЕТА

  4. До Скорпио: Съветвам Ви да загърбите “Мобилтел”. Това са обирджии, а в офисите им само некадърници. В миналото не беше така, но действителността е отрезвяваща. Като си бях в София през септември, си купих от тях предплатена карта за 200 минути разговори. Не ми я активираха, трябвало да се обадя на безплатен телефон. Безплатен друг път и не само това. Обаждах се многократно, да съм натиснела бутон 1, нищо. Изобщо не ми активираха картата. Така им направих подарък против волята си. Купих си карта от “Виваком” и всичко беше ок. НИКОГА ПОВЕЧЕ “МОБИЛТЕЛ”!!!

  5. До Стефан: Ама аз истински щях да се изненадам, ако някак беше активирана тази карта за “МОБИЛТЕЛ” ! Карти на несъществуващи от години компании няма кой да активира! Не, че МТЕЛ не е равно на МЕНТЕЛ! И идеята на ЯЯЯ не става – явно момчето с име от последната буква на азбуката не знае, че данни в роуминг е нещо по-скъпо от разговор в роуминг! Що се отнася до жалбите на Стефан – никак, ама никак не си прав! Просто си купуваш за България – българска карта. Е, ако си извън ЕС – проблемът си остава, но ако не … Scorpio, цитираната цена е за страни извън ЕС, около нас такива са половината – Сърбия, Македония, Турция. За товая там и на мен ми се налага да огранича бърборенето, преминавайки през тях. При това, нека бъдем коректни, 6.90 не е цена на ден, а цена на минута изходящ или входящ разговор! Значи дневния разход би могъл да е доста по-големичък!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.