Отприщват Орлов мост в неделя

Столичната община ще купува 20 електробуса

В неделя ще приключи ремонтът на пл. “Орлов мост” и движението ще бъде пуснато, обеща кметът на София Йорданка Фандъкова.

В петък, 25 август, след 20 ч ще започне работа в участъка на бул. “Цариградско шосе” при Техпарка, където фирмата изпълнител трябва да отстрани цялостно дефекти в пътното платно в посока Орлов мост. От петък до неделя трябва да е приключила работа в крайните две леви ленти и от понеделник ще се реновират цялостно двете десни ленти.

“След като отложихме с десетина дни ремонта на бул. “Тодор Каблешков”, от 27 август започваме и неговото разширение и реконструкция”, коментира кметът.

По думите є Столичната община е вложила 2 млн. лв. в ремонта на 400-метровата отсечка на бул. “Овча купел”. Подменени са трамвайните релси чрез изцяло нова технология, като преди това са измерени нивата на шум и вибрации, цялостната настилка, тротоарите и осветлението. До неделя ще бъде пуснато още едно платно от булеварда и движението отново ще стане двупосочно, заяви Фандъкова. Цялостният ремонт ще приключи най-късно до 10 септември.

В сряда беше обявена процедурата за закупуване на първите 20 електробуса за градския транспорт. “Документи ще се подават до началото на октомври и се надяваме, че още до края на следващата година електробусовете вече ще се движат по улиците на София”, обясни Фандъкова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България