Суперкомпютър като на НАСА догодина в България (обзор) Технологията ще бъде използвана в медицината, фармацевтиката, автомобилната индустрия, строителството, от климатолози, спецслужби и др.

Могерини: Доверието в ЕС ще пострада, ако не започнем преговори с Македония и Албания

Бившият египетски президент Мохамед Морси почина в съда

Деница Златева: Не съм очаквала такава буря заради оставката на Нинова

Няма македонска нация преди 1944 г. Гоце Делчев в писмата си пише, че е българин

Министър Танева: Няма нарушения при първите 14 проверени къщи за гости

Може ли да ми намалят заплатата без мое знание?

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 18 юни 2019

Кметът на Благоевград даде курбан за здраве

Арестуваха кмета на Костенец (обзор) Радостин Радев предлагал подкуп на общинар, за да гласува “правилно”

Мария Габриел: Суперкомпютърът у нас ще помогне в борбата със заболявания като рак и Алцхаймер

Чаатай Улусой залюби колежка от „Вътрешен човек“ В сериала има сърдечна връзка с Мелек, извън снимачната площадка - с полицайката Сема

ЕС може да замрази преговорите за митническия съюз с Турция

42 лекари се падат на 10 000 души население

Румъния ни изпревари при заплатите Само 1% от работните места са свободни

Отпускат спешна финансова помощ за онкоболницата на Благоевград

160 000 лева       ще бъдат отпуснати  за покриване на най-спешните нужди на СБАЛО „Свети Мина“ ЕООД, реши общинския съвет в БЛагоевград. Ако това не стане, то местната Онкология е изправена пред риск доставчиците да блокират сметките и заведението да спре да работи. Тази спешна финансова инжекция обаче не решава проблемите.

Доклад за текущото финансово състояние на болничното заведение направи управителят д-р Георги Георгиев по време на  редовно заседание на местния парламент. „Намаленият  бюджет за издръжка на четирите отделения в болницата, забавянето на плащанията за онкологични лекарства от страна на Здравната каса, амортизация и дефекти на старата апаратура, увеличаване на броя на болните не само от Благоевградска, но и от околните области, води до натрупване на нови пасиви в болничния бюджет и поставя под въпрос самото оцеляване на лечебното заведение“, заяви пред съветниците д-р Георгиев.

Еднократно финансиране в рамките на 160 000 лева ще бъде осигурено на болничното заведение още през следващата седмица, за покриване на най-неотложните плащания, а в дългосрочен план се предвиждат редица действия и срещи с представители на Здравната каса и Министерството на здравеопазването, на които да се вземат решения за подобряване на финансовото състояние на СБАЛО „Свети Мина“.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. „160 000 лева ще бъдат отпуснати за покриване на най-спешните нужди на СБАЛО „Свети Мина“ ЕООД, реши общинския съвет в БЛагоевград.“ Ура,другари!

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.