Борисов посети Икономическата зона София-Божурище, подкара електрокар (ВИДЕО)

Дирекция „Вътрешна сигурност“ и СДВР провеждат специализирана операция

Съдът задържа под стража обвинените от Специализираната прокуратура лица за участие в група за нелегален трафик на мигранти

Премиерът Борисов се срещна с генералния директор на ОЛАФ Виле Итала

Петя Дикова, Илиян Любомиров и синът им с първа обща снимка

Йорданка Фандъкова: Искам да спра презастрояването в столицата

Полицията в Германия е арестувала мъж във връзка с терористичния атентат в Париж през 2015 г.

Разследват кражба на 1860 лева, компютър и документи от служебна кола в Търново

Злосторник наряза 12 гуми на автомобили в двор на фирма в Елена

ЗК „Лев Инс“ отговори на обвиненията за застрахователна измама с футболен клуб „Палермо“ Ето какво гласи официалното становище на компанията по казуса.

Кобилкина заведе мъжа си в Русия

Петима задържани при мащабна спецакция на ГДБОП в Лясковец Градът е окопиран от жандармерия, операцията е срещу лихвари

Наум Шопов и Теа очакват бебе

Почина актьорът Макс Райт, изиграл Уили Танер в сериала „Алф“

Телефонни измамници „ужилиха“ старица от Свищов с 1300 евро и 580 лева

Отпуснаха 41 000 лв за ремонт на четири църкви и два манастира в Свищовско

 

По инициатива на кмета на Свищов Генчо Генчев в началото на тази година, църковните настоятелства на няколко църкви и манастири в общината, съвместно с кметовете по места, за втора година изпратиха писма до Дирекция по „Вероизповедания” в Министерски съвет и до Великотърновската епархия, с молба да им бъдат отпуснати средства за належащи ремонти. Към писмата бяха приложени съответните количествено-стойностни сметки за необходимите ремонтни дейности.

На 2 май Генчев е получил от Дирекцията по „Вероизповедания“ уведомителни писма, с които бе информиран, че са отпуснати средства в размер на 41 000 лева, за ремонтни дейности на 4 църкви и два манастира.

„Духовните средища, които получиха строго целева държавна субсидия са манастир „Св. св. Петър и Павел“ в Свищов, на който се дават 8000 лева и манастир „Св. Успение Богородично“, който ще разполага със средства за ремонт в размер на 10 000 лева. За църквите в селата Александрово, Морава и Царевец са предвидено по 5000 лева, а за храмът в село Овча могила – 8000 лева“, съобщиха от общинската администрация в Свищов.

След ремонтните дейности, в срок до 15 декември 2017 година, в Дирекцията по „Вероизповедания” към Министерски съвет ще бъдат изпратени заверени копия от разходно-оправдателните документи, с които ще се удостовери, че отпуснатата държавна субсидия е усвоена и разходите са направени строго целево.

През миналата година 6 храма в общината получиха средства за ремонт на обща стойност 43 413 лева и най-вероятно, тяхното правомерно изразходване дава основание на дирекцията по „Вероизповедания“ да гласува отново доверие на община Свищов“, припомнят от кметството в крайдунавския град.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.