Напрежение в Нови хан заради пясъчна кариера

Обявиха за издирване испанец заради кражби в с. Бутан

Задържаха двама за телефонна измама, представяли се за зам.-министри

Трус от 6,3 по Рихтер разлюля Северозападно Мексико

Предлагат името на Си Цзинпин да бъде вписано в конституцията

Задържаха собственика на автобуса убиец от „Бакаджика”

„Спартан” аварира на Граф Игнатиево

„Газпром” получи разрешение за втората тръба на „Турски поток”

В Истанбул забраниха пиеса за диктатор, изпълнявана от критик на Ердоган

Представяме се уникално на “Зелената седмица” в Берлин

Референдум срещу скъпотията в Швейцария

Българката Ружа мами с мрежа за криптовалута Спецпрокуратурата, ГДБОП и ДАНС включени в разследване на международна група за пране на пари

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в събота, 20 януари 2018

100 младежи започват работа в Ружинци по програма за заетост

Десислава Атанасова: Докладът на ДАНС ще бъде разсекретен скоро

Отпуснаха 41 000 лв за ремонт на четири църкви и два манастира в Свищовско

 

По инициатива на кмета на Свищов Генчо Генчев в началото на тази година, църковните настоятелства на няколко църкви и манастири в общината, съвместно с кметовете по места, за втора година изпратиха писма до Дирекция по „Вероизповедания” в Министерски съвет и до Великотърновската епархия, с молба да им бъдат отпуснати средства за належащи ремонти. Към писмата бяха приложени съответните количествено-стойностни сметки за необходимите ремонтни дейности.

На 2 май Генчев е получил от Дирекцията по „Вероизповедания“ уведомителни писма, с които бе информиран, че са отпуснати средства в размер на 41 000 лева, за ремонтни дейности на 4 църкви и два манастира.

„Духовните средища, които получиха строго целева държавна субсидия са манастир „Св. св. Петър и Павел“ в Свищов, на който се дават 8000 лева и манастир „Св. Успение Богородично“, който ще разполага със средства за ремонт в размер на 10 000 лева. За църквите в селата Александрово, Морава и Царевец са предвидено по 5000 лева, а за храмът в село Овча могила – 8000 лева“, съобщиха от общинската администрация в Свищов.

След ремонтните дейности, в срок до 15 декември 2017 година, в Дирекцията по „Вероизповедания” към Министерски съвет ще бъдат изпратени заверени копия от разходно-оправдателните документи, с които ще се удостовери, че отпуснатата държавна субсидия е усвоена и разходите са направени строго целево.

През миналата година 6 храма в общината получиха средства за ремонт на обща стойност 43 413 лева и най-вероятно, тяхното правомерно изразходване дава основание на дирекцията по „Вероизповедания“ да гласува отново доверие на община Свищов“, припомнят от кметството в крайдунавския град.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.