Софи Маринова раздава обяснения и автографи в шуменския съд

4 години за убийство на пътя и шофиране след употреба на дрога

„Омония“ уволни Ивайло Петев

Река Тунджа е повишила нивото си с 25 см в сливенския участък Към момента няма риск от разлив

Комисията за ЧЕЗ ще изслуша разузнавателните служби и Министерство на финансите

“Ер Франс” анулира полети заради стачка на персонала

Премиерът Борисов в Брюксел: Европа трябва да разполага със силни фондове за финансиране на социалните политики

Една година условно получи холандец за убийство на пътя във Варна

Румен Радев: Спасявайки сънародниците си евреи, българите отстояха и достойнството на Европа

Полицията в Кипър издирва Петев

“Левски” и ЦСКА се замерят с декларации

Роми се втурнаха на прегледи в нова здравна служба

Бойко Борисов: От 15 години се боря противозаконното отнемане на автомобил да стане кражба (СТЕНОГРАМА)

Бизнес сдружение помага на фирми да усвояват директно средства от ЕС

Гурбетчия сезира прокуратурата за измама Горнооряховецът събарял казарми от времето на Хитлер в Лайпциг и не получил нито лев

Отпуснаха 41 000 лв за ремонт на четири църкви и два манастира в Свищовско

 

По инициатива на кмета на Свищов Генчо Генчев в началото на тази година, църковните настоятелства на няколко църкви и манастири в общината, съвместно с кметовете по места, за втора година изпратиха писма до Дирекция по „Вероизповедания” в Министерски съвет и до Великотърновската епархия, с молба да им бъдат отпуснати средства за належащи ремонти. Към писмата бяха приложени съответните количествено-стойностни сметки за необходимите ремонтни дейности.

На 2 май Генчев е получил от Дирекцията по „Вероизповедания“ уведомителни писма, с които бе информиран, че са отпуснати средства в размер на 41 000 лева, за ремонтни дейности на 4 църкви и два манастира.

“Духовните средища, които получиха строго целева държавна субсидия са манастир „Св. св. Петър и Павел“ в Свищов, на който се дават 8000 лева и манастир „Св. Успение Богородично“, който ще разполага със средства за ремонт в размер на 10 000 лева. За църквите в селата Александрово, Морава и Царевец са предвидено по 5000 лева, а за храмът в село Овча могила – 8000 лева”, съобщиха от общинската администрация в Свищов.

След ремонтните дейности, в срок до 15 декември 2017 година, в Дирекцията по „Вероизповедания” към Министерски съвет ще бъдат изпратени заверени копия от разходно-оправдателните документи, с които ще се удостовери, че отпуснатата държавна субсидия е усвоена и разходите са направени строго целево.

През миналата година 6 храма в общината получиха средства за ремонт на обща стойност 43 413 лева и най-вероятно, тяхното правомерно изразходване дава основание на дирекцията по „Вероизповедания“ да гласува отново доверие на община Свищов”, припомнят от кметството в крайдунавския град.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.