Отпушват трафика по основни булеварди във Варна

Има надежда част от тапите в движението във Варна заради пътните ремонти да бъдат преодоляни до началото на новия туристически сезон. "Правим всичко възможно до старта на лятото да изградим пътните възли по булевард "Левски", където пресича основните булеварди-"Цар Освободител", "Владислав Варненчик" и "Сливница", за да не се възпрепятства трафикът.

%d0%b3%d0%b0%d0%bb%d0%b0%d1%82%d0%b0-1

Другото трасе на "Левски" не е толкова проблемно по отношение на задръстванията", увери кметът Иван Портних. Той още веднъж припомни, че ремонтът на булевард "Левски", който трябва да отпуши движението в целия град, е най-мащабен и изключително сложен и отново призова варненци за търпение. Реконструкцията на бул.Приморски", която допълнително затруднява трафика, трябва да приключи до средата на април, каза кметът. Община Варна има готовност за още няколко мащабни инфраструктурни проекти, но те ще стартират след 15 септември и след финала на туристическия сезон.Тогава ще започне и ремонт на бул."Народни будители" в квартал "Аспарухово", който ще придобие съвсем нов облик, след като сега се реконструират централните улици"Мара Тасева" и "Първи май". Планират се ремонти на улиците "Бенковски" и "Съборни", "8-ми Приморски полк" в центъра на Варна, както и старата част на бул."Левски".

Кметът Иван Портних и председателят на ОбС Тодор Балабанов откриха нов спортен комплекс в кв."Галата", който се шири на 2 дка. В него има футболно игрище, трибуна, красива и безопасена детска площадка и фитнес на открито.Инвестицията е около 250 000 лв.Община Варна стартира в момента строителството на още 8 нови спортни и детски площадки, проектира голям спортен коплекс в кв."Владиславово" и разширяване на съществуващия в кв."Младост". Ще продължим и с пилотния проект за школските дворове, след като за първия учебен ден миналата година обновихме 10, посочи кметът.Следващите стъпки в тази посока зависят от бюджетните средства и от това как ще се случат нещата с отчуждителните процедури на имоти по трасето на бул."Левски", обясни Портних. Повече от половината от издадените 150 заповеди на кмета в тази връзка се обжалват във Варненския административен съд заради оценките на вещите лица.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България