Любимите рецепти на Марина Цветанова Мисис България 2019 оцелява в модния свят с много труд и перфектна организация

Отново горят отпадъци в ТЕЦ „Бобов дол“

Още една жертва на коронавируса у нас

Соломон Паси: Първото нещо, което можеше да бъде направено, беше да се въведат общоевропейски правила

Коронавирусът може да остане жизнеспособен до 3 дни при подходящи условия

Без зони за платено паркиране в София до 12 април

Геймингът спасява Формула 1 и НАСКАР

Тодор Кантарджиев: Позабавихме нещата, сега е най-важна самодисциплината на българите

Случаите на коронавирус в света са близо 600 000

Уикенд посвети албум на Бела Хадид Чувствата на рапъра към модела не са изстинали

Вокалистът на „Рамщайн“ няма коронавирус

Гуми се регенерират автоматично Реално няма опасност от спукване

Красимир Вълчев: Учебната година вероятно ще бъде удължена до юли Матурите рано или късно ще бъдат направени, но няма да са онлайн, обясни министърът

23 варненци ще плащат по 5000 лв. глоба заради разходки в Морската градина

Интелигенцията и Църквата Добрата книга, пълна с истина и мъдрост, не е създадена от печатаря, макар че е дело на неговите ръце

Отрицателни са всички изследвани днес проби за коронавирус

В България в момента са заложени проби за коронавирус в 3 лаборатории – в Националната лаборатория са 66 проби, във ВМА са 19 проби, във Варна – 14, в Стара Загора не са пристигали проби към днешния ден. Резултатите се очакват в по-късните часове от деня и ще бъдат обявени с прессъобщение.

Това обяви на редовния брифинг професор Венцислав Мутафчийски, началник на Националния оперативен щаб.

Той допълни, че всички пациенти, приети във ВМА, отговарят на епидемиологичните характеристики – пътували са зад граница, най-вече в Италия и имат някаква симптоматика, която е свързана с горните дихателни пътища.

„Разширихме търсенето и предложихме на всички лечебни заведения, които имат болни с особено тежки вирусни пневмонии, да изпратят материали за изследвания. Затова и вчера имаше 83 проби. Това беше един скок. И днес не са малко. Голяма част от пробите в Националната лаборатория са от Плевен“, каза още Мутафчийски.

Към сегашния час регистрираните случаи на заразени с коронавирус в света надхвърлиха 100 000. 3400 са починалите. В региона Гърция прави скок с нови 14 случая, общо са 45. В Румъния са 7, Сърбия е регистрирала един нов случай. Италия запазва известна устойчивост, във Франция и Германия случаите са над 500. Иран също бележи ръст – над 1500 случая за деня.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.