Отровителят на бебешки пюрета се разбирал само с кучето и зайчетата си

Йохен С. е признал престъплението си, действал е сам

, който хвърли в паника Германия и Европа, е признал престъплението си, както и че е действал сам, оповести говорител на прокуратурата в град Кобленц.

Наложена му е мярка за неотклонение постоянен арест и вече е в килия, където ще изчака процеса срещу него.

53-годишният германец изнудваше за 10 милиона евро големи търговски вериги - “Алди”, “Лидл”, “ДМ”, “Мюлер”, “Едека”, “Норма” , “Росман” и “Реве”. Ако не получел сумата, се закани да наводни магазините им в Германия и Европа с отровени 20 вида храни.

За да докаже, че е решен да осъществи пъкления си план, той постави бурканчета с отровена бебешка каша в супермаркет в град Фридрихсхафен, за което уведоми по имейл полицията. Отровените със съставката за антифриз етиленглюкол пюрета бяха открити и иззети.

Престъпникът е бил задържан в петък в градчето с 4800 жители Офтердинген, община Тюбинген, федерална провинция Баден-Вюртемберг, оповестиха на пресконференция в събота представители на прокуратурата и полицията. При обиск в дома му е била намерена наполовина пълна 500-милилитрова бутилка с отровата етиленглюкол. Най-вероятно останалите 250 мл са били използвани за отравянето на бебешките пюрета.

Въпреки настойчиви журналистически въпроси по време на пресконференцията представителите на прокуратурата и полицията не посочиха подробности около самоличността на задържания.

Според неделното издание на в. “Билд” – “Билд ам Зонтаг”, престъпникът се казва Йохен С. Той е живеел от две години в Офтердинген. Регистрирал е частна фирма за обучение на кучета. На интернет страницата си е рекламирал дейността си: “Не кучето е виновно за лошото си поведение, грешките прави стопанинът му.”

Йохен С. е бил задържан в петък по време на разходка с кучето си Джина от породата ретривър, разкрива още “Билд ам Зонтаг”.

Пред изданието съседите му го описват като любезен човек, който винаги поздравява, но и като самотник.

“Той се разбираше единствено с кучето си и с двете зайчета Джин и Тоник”, казва един от съседите на Йохен С.

Негов съученик споделя за изданието: “Никой не обичаше Йохен, в училище го ненавиждахме.”

Отровителят на детски храни може да получи доживотна присъда, ако бъде признат за виновен в опит за убийство и то на повече от едно лице. Между 5 и 15 години предвижда германският наказателен закон за изнудване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа