Отстраниха огромни ледени висулки от покрива на пощата в Търново

Огромни и заострени ледени късове, провиснали от покрива на пощата във В. Търново, са били отстранени около обяд в събота, след подаден сигнал. Размерът на една от ледените висулки достигал застрашителните три метра, а точно под тях, на улица „Дондуков“ били паркирани автомобили. В празничния ден покрай тази страна на сградата минавали и граждани.

Опасността била забелязана от общинските съветници Деян Хаджийски, Георги Недев и група младежи. По обяд на 3 март те се намирали в центъра на старопрестолния град, за да отдадат почит пред паметта на героите на Освобождението. Двамата незабавно сигнализирали в противопожарната дирекция, а екип огнеборци се отзовал за минути. Междувременно съветниците от групата на ГЕРБ лично се заели да обезопасяват мястото, като дори успели да издирят собствениците на паркирани там коли, които се оказали клиенти на двете заведения отсреща.

С помощта на специализирана разгъваема стълба пожарникарите стигнали до ледените висулки, за да ги съборят. Грохотът от стоварването на ледените късове върху земята бил плашещ, но благодарение адекватната реакция на двамата местни парламентаристи, няма щети и пострадали. Възможно беше да се стигне до тежък инцидент, тъй като заради повишаването на температурите и огромното тегло на ледените висулки, те щяха да се откъснат от покрива на сградата, обясниха от спасителния екип.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България