Бенсу Сорал отлага забременяването

Миролюба Бенатова кара такси в София (СНИМКИ)

Шефът на „Амазон“ обеща, че компанията ще изпълни ангажиментите от Парижкото споразумение за климата 10 години по-рано

Съдия Калпакчиев пусна на свобода убиеца Полфрийман (обзор) Само преди 2 месеца Софийски градски съд отказа

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 20 септември 2019

Марош Шефчович: ЕС, Киев и Москва все още не са постигнали съгласие по договора за пренос на руски газ

До 27 000 лева глоба отнася Българското национално радио (обзор) СЕМ санкционира заради спиране за 5 часа на “Хоризонт”

Взривиха с газ колата на частен съдебен изпълнител Версия: Атентатът е свързан с работата на мишената

Хърватия сваля възрастта за пенсиониране

Фонд „Земеделие“ саботира доставките на закуски в училищата

Ботьо Ботев: Доживотният затвор без право на обжалване е справедлива присъда за хора, които знаят какво са направили

Антон Станков: Около 97% от внесените обвинителни актове в България приключват с осъдителни присъди

МОСВ обсъди с бизнеса и природозащитни организации проект на наредба за качеството на твърдите горива

Теглят жребия за номерата на кметовете на 25 септември

Затъваме в дългове заради джаджи Хората са по-изрядни платци от бизнеса

Отстраниха от длъжност кмета на Пловдив Иван Тотев

Иван Тотев

Пловдивският окръжен съд отстрани Иван Тотев от заемания пост кмет на Община Пловдив, стана ясно в понеделник вечерта в Съдебната палата в града под тепетата.

Адвокатът на Тотев Красимир Елдъров обяви, че ще обжалва решението на съдия Силвия Цонева пред Апелативен съд-Пловдив, където делото е насрочено за 24 януари (вторник) от 10 часа. Решението на административните магистрати е окончателно и не подлежи на обжалване.

Иван Тотев бе привлечен като обвиняем на 10 януари 2017 г. от Софийска градска прокуратура за престъпление по служба, от което са настъпили значителни вреди за общината в размер на 1 млн. лв., като случаят е особено тежък – престъпление по чл.282, ал.3, пр.1, алт.1, във вр. с ал.2, пр.2 във вр. с ал.1 от НК. На базата на събраните доказателства и от повдигнатото обвинение по отношение на Иван Тотев, бе счетено, че са налице предпоставките на чл. 69, ал.1 от НПК за налагане на мярка за процесуална принуда – „отстраняване на обвиняемия от длъжност“. Според държавното обвинение 90% от лицата, които предстои да бъдат разпитани по делото, са в пряка йерархична зависимост от Тотев и това би повлияло върху събирането на доказателства по настоящото производство. Иван Тотев бе привлечен като обвиняем за това, че в периода 30 април – 17 ноември 2014 г. като кмет на община Пловдив и като възложител на обществени поръчки е нарушил служебните си задължения по повод изграждане на зоопарка край гребния канал. Процедурата е проведена като пряко договаряне с изпълнителя в нарушение на ЗОП (Закон за обществените поръчки). Процедурата е проведена и без да е одобрен идеен инвестиционен проект и количествено-стойностна сметка за проекта. Нямало е издадено разрешение за строи и изготвен комплексен доклад за оценка на съответствието на инвестиционния проект със съществуващите изисквания на строежите. Според прокуратурата Иван Тотев е направил това с цел да набави облага за търговското дружество „Запрянови 03“ ООД в размер на 1 000 000 лв. Досъдебното производство по случая е образувано на 3 ноември 2016 г. от Окръжна прокуратура-Пловдив. С постановление на главния прокурор Сотир Цацаров от 15 ноември 2016 г. е разпоредено Софийска градска прокуратура да осъществява ръководство и надзор върху досъдебното производство.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (12)

 1. Намериха си жертва, а ако се задълбае -п-р-о-к-у-р-а-т-у-р-а-т-а- едва ли ще се намери герберски кмет, който не е за затвора. А ако порови още по-дълбоко ще трябва да -о-к-а-у-ш-а-т- и бойко -т-ъ-п-о-т-о-.

 2. Намериха си жертва, а ако се задълбае -п-р-о-к-у-р-а-т-у-р-а-т-а- едва ли ще се намери -г-е-р–б-е-р-с-к-и- -к-м-е-т-, който не е за затвора. А ако порови още по-дълбоко ще трябва да -о-к-а-у-ш-а-т- и бойко -т-ъ-п-о-т-о-.

 3. От опитите да постна излиза, че в Труд думата -п-р-о-к-у-р-а-т-у-р-а- е в списъка на цензурираните. Това ще рече, че на цацата и хайваните му помагат и българските СМИ, за да се крие истината.

 4. Тоя престъпник окаде има пари за хотел , от тлъсти комисиони , за . 28 . години , всички който са били във властта от .. 1989 .. до .. 2017 .. ограбиха България , това са престъпниците на България .. Тоя боклук е един от престъпниците на България .

 5. Тоя „боклук“, направи от един провинциален град, Европейска столица на културата… Тоя боклук оправи Капана, Зоологическата (за което го и съдят)…поднови спирките и градския транспорт…центъра от-до, като говориме за 2 км главна улица. Заради тоя „боклук“ Пловдив стана притегателен център за ИТ индустрията… и и и. Само един умствено обременен комунист може да си затвори очите за човек като Тотев. Интересно коко защо въобще упоменаваш 89 та година при положение, че човекът става депутат и при това само за няколко месеца 20 години по-късно. Оставям темата отворена и за Велемир и комент. Нека се изкажат какво са направили повече от тоя „боклук“, та да ги оценим и тях?

  1. направил е, щот това му е работата… не му знам средствата да преценя дали не е могъл и повече да стори, затова не се изказвам.
   от статията излиза, че е нарушил закона. ако е така – дано бъде наказан, въпреки това каквото е направил.
   а аз – и аз си върша работата и то добре.

 6. Много хубави неща направи на наш гръб…задръсти града отвсякъде и въобще не го интересува че някои хора имат огромни загуби за бизнеса си от трафика който създаде и с колко се вдигнаха вредните емисии от тропащите по светофарите бараки.

 7. ПетроХа смешен си.Направил бил мамин Тотю за Пловдив много.ТОЗ маймун толкова хитро,умело и тихичко крадеше,че едва ли има равен на него от гербаджийските кметове.

 8. Джуджетата правят подаръците, а дядо Коледа само ги раздава. Ама то май са все чиновници помощниците…

 9. А сега всички консултантски фирми на бивши държавни чиновници от министерствата или техни протежета, да плащат… Като си на процент искаш все повече и повече – алчност голяма… В другите ЕС страни консултира общината безплатно и се реализират проекти според реалните нужди на населението днес и утре. На българина са му нужни забавления и молове, за да има къде да си харчи парите. А децата не знаят от къде идват пилешките хапки и къде расте фасула…

  1. „В другите ЕС страни консултира общината безплатно“ – нямат край будалите вярващи в безплатното сиренце…

   1. безплатно означава отговорно и разумно!

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.