Отстраниха от длъжност четирима служители на полицията в Павликени

Със заповед на министъра на МВР Валентин Радев от понеделник са отстранени началникът на Районното управление на полицията в Павликени Ивайло Иванов и началникът на полицейския участък в Сухиндол Румен Стойчев. Още в петък от работа са отстранени със заповед Георги Едрев, командир на отделение в Павликени и Ангел Стефанов, домакин и водач на оперативен автомобил в РУ на полицията.

До отстраняването се стигна след разследване на „Вътрешна сигурност” и „Господари на ефира“ по повод схема за отклоняване на служебно гориво от МВР от служители на полицейския участък в Павликени.

Преди броени дни бяха уволнени и служители от бензиностанция в Павликени след разкритията за кражби на гориво, което е било предназначено за полицейските патрулки. Това стана ясно от официално прессъобщение на петролната компания.

При акцията на „Вътрешна сигурност” бяха задържани четирима служители на полицейското управление – огнярът Бисер Йорданов, домакинът Ангел Стефанов и началникът на полицейския участък на Сухиндол Румен Стойчев. По първоначални изчисления откраднатото гориво, което е трябвало да влезе в резервоарите на полицейските коли, е около 1 тон за наблюдавания период от 10 месеца. При обиските в имотите на четиримата уличени в посегателството са открити и иззети туби с бензин. Събрани са данни на кои дати през февруари и март е точен бензин и наливан в тубите и бутилките, като в някои случаи са действали по двама, а друг път - повече служители.

На бензиностанцията за пълнене на тубите са били разигравани схеми с по един автомобил, с по две патрулки - със стикер и без стикер за видеонаблюдение, с цивилни и патрулни коли и т.н. Това са записали камерите на Господари на ефира. Само за март са сипани в туби и бутилки от минерална вода 250 литра бензин от лимита на полицейското управление. Случаят е изключително скандален, тъй като от години в МВР се оплакват от недостиг на гориво за превенция на битовата престъпност, особено по селата.

Община Павликени пък е известна като район с ширеща се дървена мафия и множество телефонни измамници.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България