Назначиха трима заместник-директори на Националната следствена служба

МО: Военновъздушните сили изпълниха поставените задачи с необходимата ефективност през 2017

Топлата зима напълни водоеми в Шуменско с птици

Вижте какво ще решава Министерският съвет на 18 януари 2018

Румен Радев: Извоюваната през 1878 г. свобода бе „пренесена“ през всичките 140 години

Лиляна Павлова: Получихме признание и подкрепа, че сме на прав път Вижте пълна стенограма от дискусията в Страсбург

Ангела Меркел разчита на социалдемократите да вземат отговорно решение относно коалицията

Арестуваха трима австралийци и един ливанец в Сърбия за трафик на кокаин

Промените в климата – важен акцент в работата на Българското председателство

Асоциацията на организациите на българските работодатели за зеления рекет: Не става дума само втори лифт, а за икономиката на България

Министър Ангелкова: Гръцките туристи в България надхвърлиха 1 млн.

Тереза Мей създаде нов пост в британския кабинет

Първа лига с оборот от 41 млн. евро

Метеорит падна близо до Детройт (ВИДЕО)

Три министерства и Столична община решават проблемите на Витоша Тръгват към частично изменение на действащия План за управление

Отхвърлиха жалбата на Светослав Витков за отпадането му от президентската надпревара

Снимка: Архив

Жалбата от Инициативен комитет за издигане на независим кандидат Светослав Витков и независим кандидат за вицепрезидент Иван Велков е отхвърлена от ВАС. Тя бе срещу решението на ЦИК, с което регистрацията на кандидатите беше заличена. Това каза по време на брифинг говорителят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Камелия Нейкова.

„Жалбите и сигналите, подадени от граждани за участие в изборите или национален референдум са за периода от 1 до 11 октомври общо 40, като 6 от тях са свързани с подписки за националния референдум, а 34 за изборите. Изпратени са до Комисията за защита на личните данни. Днес сме получили писмо от Комисията, която изисква от ЦИК предоставяне на пълната информация за всички регистрирани политически субекти за участие в изборите и референдума, включително и представените подписки. От 10 септември до 12 октомври пред ВАС са обжалвани 24 решения на ЦИК“, обясни Нейкова. По думите й 20 от тях са потвърдени, а 2 са върнати от ВАС за ново произнасяне, 2 имат частична отмяна.

„По отношение на жалбите от партия Единна народна партия, Сдружение „Съюз на издателите в България“, „Офмедия“ и „Уеб граунд“ ООД срещу решение от 8 октомври за реда за предоставяне на медийни пакети ВАС е отхвърлил жалбите. ВАС е отхвърлил и жалбата на кмета на Столична община и ГЕРБ срещу решението на ЦИК кметът да сключи договор с печатницата на БНБ за отпечатване на бюлетините на изборите в район „Младост“, допълни Нейкова, цитирана от „Фокус“.

По думите й вече има и три видеоклипа, свързани с разяснителната кампания и референдума, които вече се излъчват. Тя уточни, че са готови и една част от печатните материали.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.