Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 18 октомври 2019

Председателят на ЕП призова за по-строги санкции на ЕС срещу Турция заради военната й операция в Сирия

Американски дипломати заловени край руски военен полигон Объркали два града, Москва предложи да им купи карта

Тръгнаха първите камиони с бюлетини за 5 области в страната

Атанас Фурнаджиев подаде оставка като Вицепрезидент на БФС

Българите вярват повече на Путин, отколкото на Меркел Това показва проучване на изследователския център „Пю”

„Витрувиански човек” на Да Винчи показват в Лувъра

Coфийcĸият гpaдcĸи cъд отмени промяната на режима на Бyдимиp Kyйoвич

744 предприятия движат икономиката Само 35 са големите компании в строителството, а 10 са в селското стопанство

Пускат нова банкнота от 50 лв.

Турция вдига разходите за отбрана с още 5 млрд. долара

Започна заседанието на Европейския съвет (СНИМКИ)

Херо остава далеч от националния

Ще строят нов пътен възел за връзка с магистрала „Тракия“ в Сливенско

Всяко пето българче с наднормено тегло

Отхвърлиха жалбата на Светослав Витков за отпадането му от президентската надпревара

Жалбата от Инициативен комитет за издигане на независим кандидат Светослав Витков и независим кандидат за вицепрезидент Иван Велков е отхвърлена от ВАС. Тя бе срещу решението на ЦИК, с което регистрацията на кандидатите беше заличена. Това каза по време на брифинг говорителят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Камелия Нейкова.

„Жалбите и сигналите, подадени от граждани за участие в изборите или национален референдум са за периода от 1 до 11 октомври общо 40, като 6 от тях са свързани с подписки за националния референдум, а 34 за изборите. Изпратени са до Комисията за защита на личните данни. Днес сме получили писмо от Комисията, която изисква от ЦИК предоставяне на пълната информация за всички регистрирани политически субекти за участие в изборите и референдума, включително и представените подписки. От 10 септември до 12 октомври пред ВАС са обжалвани 24 решения на ЦИК“, обясни Нейкова. По думите й 20 от тях са потвърдени, а 2 са върнати от ВАС за ново произнасяне, 2 имат частична отмяна.

„По отношение на жалбите от партия Единна народна партия, Сдружение „Съюз на издателите в България“, „Офмедия“ и „Уеб граунд“ ООД срещу решение от 8 октомври за реда за предоставяне на медийни пакети ВАС е отхвърлил жалбите. ВАС е отхвърлил и жалбата на кмета на Столична община и ГЕРБ срещу решението на ЦИК кметът да сключи договор с печатницата на БНБ за отпечатване на бюлетините на изборите в район „Младост“, допълни Нейкова, цитирана от „Фокус“.

По думите й вече има и три видеоклипа, свързани с разяснителната кампания и референдума, които вече се излъчват. Тя уточни, че са готови и една част от печатните материали.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.