На 23 октомври 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за сряда, 23.10.2019

Стрелба в училище в Калифорния, един човек е ранен (СНИМКИ и ВИДЕО)

Две жертви на поройни дъждове в Италия

Жертви и ранени след стрелба във ферма в Русия

Путин след срещата си с Ердоган: Постигнахме съдбоносни решения за Сирия

Еврокомисар: Влизането в Шенген на Хърватия, България и Румъния е още по-необходимо при сегашните предизвикателства

„Фолксваген“ не търси ново място за завода си, проектите са замразени

Осъдиха трима българи в Санкт Петербург за опит за продажба на 40 кг кокаин Ще лежат от 10 до 12 г. в изправителен лагер със строг режим

Ердоган: Турция и Русия ще извършват съвместни патрули в Сирия

Баде Ишчил си хвана младо гадже

Вебер за мониторинговия доклад на ЕК за България: Добра работа, Бойко Борисов!

Настояват за спиране на финансовото подпомагане на Тома Белев от държавата В писмо до премиера Бойко Борисов искат отстраняване от длъжността му в Министерския съвет

УЕФА ни предупреди за напускането на Боби

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 23 октомври 2019

Отхвърлиха иск на Петко Стрелеца от Лясковец за 1 млн. лева срещу държавата Петко Петков, който уби командос и рани колегите му, се почувствал заплашен, че ще го вкарат в лудница

Окръжният съд във Велико Търново попари желанието на Петко Петков-Стрелеца от Лясковец да осъди държавата за 1 милион лева. Магистратите са отхвърлили иска му срещу Прокуратурата поради недопустимост, а определението може да се обжалва идната седмица в Апелативния съд в старата столица.

Петко Стрелеца бе осъден на до живот за убийството на командоса Емил Шарков през 2014 г. Тогава спецполицаи атакуваха дома му в Лясковец, заради незаконен боен арсенал, който Петков притежавал. Той пък се бе барикадирал в жилището си и стреля срещу баретите.

След като се озова в затвора, той подаде искова молба срещу Прокуратурата на Република България, Висшия съдебен съвет, Европейския съюз и Европейската комисия. Искането за крупната сума лясковчанинът мотивирал с това, че бил станал жертва на незаконни действия на прокуратурата и полиция, че е бил преследван като най-големия престъпник и терорист, че се е чувствал заплашен, че ще го вкарат насилствено и престъпно в лудницата, поради което ищецът бил принуден да стои постоянно вкъщи през целия процесен период от почти 4 години, т.е. му е бил наложен незаконен домашен арест – незаконно лишаване от свобода.

Петков твърди, че бил подложен на психически тормоз, на жестоко, нечовешко и унизително отношение, което уронвало човешкото му достойнство и го принуждавало да върши и да приема действия против волята си, които пораждали у него чувство на страх, незащитеност и малоценност, от което тотално загубил вяра в българската прокуратура и полиция.
Недоволството на Стрелеца срещу Висшия съдебен съвет е обосновано с това, че „назначава прокурорите при стриктно съблюдаване на нравствените и професионални качества, което задължение, произтичащо от закона, той не е изпълнил”.
На Европейската комисия и Европейския съюз Петков е обиден, че не са издали мотивирано становище, след като многократно били сезирани с жалби от негова страна.

Ищецът претендира обезщетение за претърпени от него нематериални щети за времето от 1 август 2010 г. до 14 март 2014 г., през който период Прокуратурата и МВР са искали, без наложена принудителна медицинска мярка от съд, да настанят ищеца за принудително лечение в психиатрична болница. Той твърди, че от това е претърпял вреди в размер на 1000 000 лв., ведно със законната лихва от датата на предявяване на исковата молба, както и лихва за забавяне от първата дата на увреждането 1 август 2010 г. в размер на 964 860 лв. до окончателното изплащане на сумите.

Всички ответници по делото са дали становище за недопустимост на иска на Петко Петков.
Според магистратите от Окръжен съд Велико Търново депозираният от Петко Савов Петков иска е недопустим, поради което исковата молба следва да бъде върната на ищеца. Затова съдът е прекратил производството по делото. Определението подлежи на обжалване пред Великотърновския апелативен съд в едноседмичен срок.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.