От „Ботев” (Пд) искат нова дата на мача с „Пирин” (Бл) от първия кръг

Шефовете на „Ботев” (Пд) ще депозират в понеделник в Спортно-техническата комисия на БФС официално писмо, с което ще поискат нова дата за мача им срещу „Пирин” (Благоевград) от първия кръг на Първа професионална лига, насрочен за 16 юли (неделя) от 18.45 часа на стадиона в пловдивския квартал „Коматево”.

От лагера на „канарчетата” настояват двубоят да се играе на 17 юли (понеделник) или на по-късна дата, но преди третия кръг в елита, в който „жълто-черните” приемат ЦСКА-София отново на своя стадион.

Аргументите на „Ботев” (Пд) за искане на нова дата за сблъсъка с „орлетата” от Благоевград са, че на 13 юли (четвъртък) от 19.45 часа българско време отборът гостува на израелския „Бейтар” (Йерусалим) в първия мач от втория предварителен кръг на Лига Европа и ще се прибере чак на 14 юли (петък), като няма да има достатъчно време за възстановяване след изморителното пътуване.

От „Ботев” (Пд) ще отправят официално запитване и до дисциплинарната комисия на БФС по казуса с наказанието им от лишаване от домакинство, което беше сменено със забрана за игра пред публика, и дали ще важи за двубоя с ЦСКА-София от третия кръг, ако мачът с „Пирин” (Бл) от първия кръг бъде отложен за август. Ако от футболната централа обявят, че санкцията ще важи за двубоя с „червените”, от канарската управа ще настояват да домакинстват на „Пирин” (Бл) на 17 юли (понеделник). По програмата единствената среща от първия кръг на тази дата е този между „Септември” (Сф) и „Дунав” (Русе), насрочен за 20.30 часа.

Наказанието на „Ботев” (Пд) е заради нахлуването на жълто-черните фенове на пистата и терена на Националния стадион „Васил Левски” при победата с 2:1 над „Лудогорец” (Разград) във финала за Купата на България. С лишаване от състезателни права за един мач след този финал е и бразилският нападател Фернандо Виана, който ще пропусне заради наказание старта на новия сезон.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ