Японски милиардер си търси жена за полет до Луната Кандидатките трябва да са позитивно настроени

Осигуряват по-добър достъп до домовете на инвалиди

Състоянието на жената, която се лекува от свински грип в Смолян, остава стабилно

31-годижен мъж почина след инцидент в заведение във Видин

Тесла общувал с гълъб телепатично Получил видения на 7 години, след смъртта на брат си

Хотелиери и ресторантьори готвят протести заради срив в бранша Ръководството на БХРА излиза с петиция за законодателни промени

Пожар затвори пътя Симитли – Кресна

Емил Димитров: ВиК дружествата са в тежко положение и нямат собствено съфинансиране, новият холдинг ще помогне на всички

Арестуваха мъж от Кюстендил, заподозрян за убийство на съпругата си При първоначалния оглед са установени следи от насилие

Бившият шеф на затвора във Варна: Убитият в Истанбул българин имаше склонност към самоагресия

Ивелина Василева: Необходимо е да се полагат много усилия за модернизация на ВиК мрежата

Обирът на сребро и пари от Митница-Благоевград е станал чрез вътрешна информация

Бащата на убитата Андреа за 17-годишния Аксел: Дори и животните не могат да бъдат толкова жестоки

Genesis атакува Европа с луксозен SUV Корейската премиум марка има високи цели за Стария континент

Тръмп: Идеята за “морска стена” на Ню Йорк e глупава и ще изглежда ужасно

От Петербург пишат на сливенските театрали: „Семьон“ се превърна в значително събитие

С Диплом за философско-психологически прочит на прозата на Андрей Платонов бе отличен моноспектакъла „Семьон“ на Сливенския драматичен театър. Отличието бе присъдено на 12-тото издание на Международния театрален фестивал „Монокъл“ в Санкт Петербург, Русия, съобщиха от театъра.

Представлението бе селектирано за участие в престижния фестивал и представено на сцената на театър „Балтийский дом“ на 27 февруари. В писмо до Сливенския театър, генералният директор на петербургския фестивал Сергей Григориевич Шуб благодари на директора Радост Костова за участието на сливенските театрали и я уведомява, че „спектакълът Семьон“ е станал значително събитие на фестивала. Успешното му представяне, което предизвикало одобрението на публиката и на професионалистите, е повод за присъждането на Диплом за философско-психологически прочит на текстовете на Платонов. В писмото си Сергей Шуб изразява надежда за продължаване на творческото сътрудничество със Сливенския театър.

„Семьон“ бе представен на „Монокъл“ в Петербург редом с интересни моноспектакли от Полша, Словакия, Литва, Армения, Беларус и други държави. Голямата награда на фестивала бе присъдена на документален моноспектакъл от Армения, посветен на войната в Нагорни Карабах.

Сливенските театрали – режисьорът на представлението Ивайло Гандев и актьорът Димитър Марков, са били посрещнати изключително радушно от театралната общественост в Петербург, а техният „Семьон“ – награден с продължителни аплаузи след представлението. За него били получени ласкави отзиви и на последвалото обсъждане, на което, освен публика и медии, говорил и Валери Виюга – изследовател на творчеството на Платонов, доктор на филологическите науки от Института по руска литература към Руската академия на науките. Много комплименти за изпълнението си получил от възхитените петербургски зрители актьорът Димитър Марков.

Ивайло Гандев и Димитър Марков се завърнаха от Петербург със самочувствие и вяра във възможностите на българския театър да вълнува сърцата и да провокира въображението на публиката не само у нас, но и в чужбина. След гостуването на фестивала във Воронеж, представянето на „Семьон“ в Петербург е четвърто представление в чужбина на спектакъла. Той беше създаден преди по-малко от две години, като дипломно представление на специализанта по режисура в НАТФИЗ при проф. Пламен Марков – Ивайло Гандев, след което влезе в афиша на театъра.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.