От пети до дванадесети клас задължително с маски в час

Снимка: Архив

Гимназиален и прогимназиален етап задължително да носят маски в учебно време, след като се върнат присъствено на училища, а за малките ученици до 4. клас това да е силно препоръчително. Около тази мярка са се обединили социалните партньори в образованието и просветният министър Красимир Вълчев, които днес се събраха на отраслов съвет.

Това съобщи за "Труд" Диян Стаматов, председателят на Съюза на работодателите в системата на народната просвета на България и директор на 119-о СОУ в София, и уточни, че оттук нататък се чака официална заповед на министъра.

Представително анкетно проучване сред родители, ученици, педагогически специалисти за носенето на маски в учебен час от ученици, направено от двете директорски организации в образованието, показва трайно разделение в мненията. 

Сред изводите са от проучването, направено с представители на 221 общини, отчетливо мнозинство от директори и учители искат прогимназиален и гимназиален етап да носят маски в часовете, докато родителите и самите ученици са на точно обратното мнение. Те смятат, че това няма да направи средата по-безопасна.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование