От 50 до 200 лева за осми декември

Близо 28 000 студенти ще вдигнат празнични наздравици в родните курорти и частни вили на 8 декември.

Цената включва до три нощувки със закуски и празнична вечеря

Кувертите за механа излизат по 25 лева на човек

От 50 до 200 лева ще струва честването на студентския празник 8 декември. Това показват офертите на туроператори и хотели. През тази година близо 28 000 от всички 60 000 студенти ще си позволят купони извън населените места, в които се обучават. Това ще са основно студенти от първите курсове на обучение, които следват в по-големите градове и университети, обясни директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов. Според неговите изчисления студентите са си приготвили за празника средно по 80-100 лева.

За поредна година като столица на купона се очертава планинският курорт Банско. За там са най-много и най-разнообразни оферти, като и през тази година се предлагат предложения от типа „ол инклузив”, при които с един куверт могат да се посетят няколко различни заведения. Гривните, които дават право да посещавате безплатно музикални партита и концерти, в Банско струват едва 99 лева, като в сумата се включват и две нощувки. Вече има записани 4000 младежи, които ще се възползват от офертата. Парти ще има и в Пампорово, като гривната за 48 часа веселба ще струва 50 лева. С гривните студентите ще получават и отстъпки за допълнителни услуги.

Кувертите само за едно парти или празнична вечер вървят по 25-30 лева, показват още публикуваните оферти за 8 декември. Голям интерес има към наемане на вили, което е и по-бюджетно, стана ясно от думите на Драганов. Те наемат къщи за гости при цени от 500 до 1800 лева, според капацитета и така две нощувки им излизат под 100 лева на човек, обясни експертът. Традиционните пакети с 2 или 3 нощувки със закуски и празнична вечеря с музика излизат от 50 до 200 лева според избрания курорт и настаняване. Също толкова излизат и офертите за купон в съседните Сърбия и Македония, които освен настаняване и самия купон включват и транспорт.

Коментари

Задължително поле