От Game of Thrones признават за нелеп пилотен епизод

Датският актьор Николай Костер-Валдау влезе в ролята на Джайм Ланистър.

Злата кралица Церсей Ланистър приличала на танцьорка от Лас Вегас

Първият опит за заснемане на поредицата бил толкова далеч от идеалния, че проектът за малко да бъде закрит

Не съжалявайте ако не сте го гледали

Въпреки световния успех на Game of Thrones, първият опит за заснемане на поредицата от фантастични романи на Джордж Р. Р. Мартин е толкова далеч от идеалия, че проектът за малко да бъде прекратен и закрит. Скоро ще излезе книгата “Fire Can't Kill the Dragon: Game of Thrones and Untold Story of an Epic Series”, която, както подсказва заглавието, ще разкрие задкулисието на известното шоу. Междувременно Entertainment Weekly публикува ексклузивен откъс от предстоящата публикация - става дума за първия опит за стартиране на “Игра на тронове”. Изпълнителят на ролята на Джайм Ланистър, който е изигран от Николай Костер-Валдау обяснява:

“Никой от нас не знаеше какво да прави и за какво по дяволите става въпрос. Спомням си, че в момента, в който пристигна крал Робърт, ми се стори, че всичко това е просто смехотворно и нелепо. Опитът да се създаде тази паралелна вселена, обитавана от такива благородни хора изглеждаше абсурдно. Съществува много тънък и взискателен баланс между сериозност и подозрение. По това време определено не се усещаше, че ще направим необичайно влиятелен хит. Но ние се забавлявахме.”

Лена Хийди (злата кралица Церсей Ланистър) добавя: “В оригиналния пилотен епизод приличах на поп танцьорка от Вегас с кожи и огромна пищна прическа, точно като средновековна Доли Партън. Не че се оплаквах, защото, напротив, ми хареса. Косата ми беше станала притежание на проекта.”

Дуетът шоурънъри Дейвид Бениоф и Дан Вайс завършват: “Отначало ни се струваше, че всичко върви добре, но това е така поради липсата на опит, а и нямахме с какво да се сравняваме. Когато се потопихме в работата, съществуващите пукнатини прераснаха в огромни пропасти, които с времето вече ставаха все по-дълбоки. Почувствахме как колелата започнаха да се движат и нещата да си идват на мястото, едва когато отидохме да снимаме в Мароко.”

Припомняме ви, че “Игра на тронове” дебютира в ефира през 2011 г., но развитието на шоуто започна няколко години преди премиерата. Оригиналният пилотен епизод е заснет през 2009 година. За седемте сезона до момента “Игра на тронове” има 132 номинации за “Еми”, от които печели 47, а Питър Динклидж е носител на “Златен глобус” за ролята си на Тирион Ланистър.

Коментари

Задължително поле