Прокуратурата в Павликени повдигна обвинение за нарушаване на извънредните мерки

2908 легла за заразени с коронавирус има в общинските болници

И българи в чужбина помагат на УМБАЛ Бургас

БФС дава на клубовете 3 седмици за подготовка преди подновяване на шампионата

Задържаха под стража наркопласьор, развъждал питбули за кучешки боеве

Седем медици от Спешна помощ в София – с коронавирус РЗИ проверява всички посетени от тях адреси

ЕК одобри сделката за Vivacom Придобиването на компанията от United Group няма да застраши конкуренцията, установи Комисията

Огнян Ганев, собственик на „Dairy Food Bulgaria“: След първоначалния стрес вече започнахме постепенно възстановяване на нормалната работа

Нови настилки, растителност и парково оборудване ще има в зоната

Областната организация на ГЕРБ-Благоевград със серия от дарителски кампании

Румъния ще удължи извънредното положение с още един месец

Германия планира да приключи с карантината на 19 април, но да продължи със затегнатите мерки

Строители дариха 100 000 на болниците

Деца с подарък за лекарите: виртуална изложба

Щабът в морския град алармира: Бургас има тестове само за два дни

ОУ „Христо Смирненски“ в Раковски внедрява облачните технологии, за да повиши качеството на образователния процес

Основно училище „Христо Смирненски“ в град Раковски внедрява облачните технологии, за да повиши качеството на образователния процес, съобщи заместник-директорът на учебното заведение  Деяна Пейкова. Според нея облачните технологии в училище ще бъдат място за виртуално сътрудничество и комуникация между учители, ученици и родители. „Самата платформа „Microsoft Office 365“ предлага съвременно решение за управление и повишаване на качеството на образователния процес.

ОУ „Христо Смирненски“ в Раковски внедрява облачните технологии, за да повиши качеството на образователния процес

По този начин смятаме, че ще дадем нов и модерен подход в получаването на знания, а същевременно с това ще се подобри комуникацията между учителите и учениците. Това ще осигури позитивни преживявания, съобразени с традициите на демократичното ни образование, осъвременено от духа на технологичния процес на 21-ви век. За времето от 4 години, за което продължава този наш проект, смятаме да внедрим облачната услуга във всички класове и нива в училище „Христо Смирненски“ – от подготвителната група до седми клас, също за администрацията и родителите“, заяви Деяна Пейкова.  Тя увери, че учителите ще използват всички възможности на „Microsoft Office 365“ и ще създават електронно съдържаниe със звук и картина, което да бъде на разположение на учениците навсякъде и по всяко време. „По този начин ще могат да учат със свой собствен темп, да затвърдяват наученото и да компенсират пропуски в учебния материал.

В същото време учениците ще могат да развиват своето въображение и дигитални умения, използвайки различни интерактивни инструменти, предлагани от самата облачна услуга. С платформата ще се промени начина на създаване на тестове, като все по-често ще се използват електронни такива. Самата облачна услуга предлага и възможност за увеличаване на възможностите за кооперативната работа между учениците. В нея има различни инструменти, позволяващи едновременната работа на учениците върху различни групови проекти“, обясни заместник-директорът. Деяна Пейкова добави, че още през месец септември всички ученици ще започнат учебната година с акаунт в самата система. „Такъв акаунт ще имат и техните родители.

Ще бъдат създадени електронни портфолиа за всички тях. Учителите ще качват техните постижения в час, а родителите ще има достъп и ще следят напредъка на децата си по всяко време на денонощието“, подчерта Пейкова.  Тя смята, че децата вече са изключително отворени към дигиталните технологии и искат да притежават компетентности за боравене с тях. „Самата тема която сме предложили, самата иновация отговаря на тези техни потребности. Това са ключови компетентности, които всяко дете трябва да умее в постоянно променящия се свят“, коментира още заместник-директорът на ОУ „Христо Смирненски“ Деяна Пейкова.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.