Кирил Домусчиев: Целта е ясна!

БНБ пуска в обращение сребърна възпоменателна монета на тема „140 години от Освобождението на България“

Осъдиха условно похотлив дядка, блудствал с непълнолетно момиче от Петрич

Станимир Стоилов: Случват се неща, които не ми харесват

Унгария иска от Брюксел половин милиард евро обезщетние за охраната на границите

8 години решетки за рецидивист, изнасилил жена на улицата

“Тоалетна” зад храст на столичния площад “Света Неделя”

ЧСИ отива на съд за кражба на над 320 000 лв. от длъжници

Разследват палеж на кучкарник на зоозащитници

“Воля” реже Реформаторите и Бареков от избирателните комисии

Един от 10 българи вярва, че Истанбулската конвенция ще ограничи насилието върху жени 70% са срещу гей-браковете

Футболна България се прости с Георги Марков

Условна присъда за педофил, посегнал на 12-годишно момче

Община Разлог е първата община в България, която успешно интегрира регистъра на услуги, с което заслужи адмирации от Министерски съвет

Takeaway.com придоби BGmenu

ОУ „Христо Смирненски“ в Раковски внедрява облачните технологии, за да повиши качеството на образователния процес

Основно училище „Христо Смирненски“ в град Раковски внедрява облачните технологии, за да повиши качеството на образователния процес, съобщи заместник-директорът на учебното заведение  Деяна Пейкова. Според нея облачните технологии в училище ще бъдат място за виртуално сътрудничество и комуникация между учители, ученици и родители. „Самата платформа „Microsoft Office 365“ предлага съвременно решение за управление и повишаване на качеството на образователния процес.

ОУ „Христо Смирненски“ в Раковски внедрява облачните технологии, за да повиши качеството на образователния процес

По този начин смятаме, че ще дадем нов и модерен подход в получаването на знания, а същевременно с това ще се подобри комуникацията между учителите и учениците. Това ще осигури позитивни преживявания, съобразени с традициите на демократичното ни образование, осъвременено от духа на технологичния процес на 21-ви век. За времето от 4 години, за което продължава този наш проект, смятаме да внедрим облачната услуга във всички класове и нива в училище „Христо Смирненски“ – от подготвителната група до седми клас, също за администрацията и родителите“, заяви Деяна Пейкова.  Тя увери, че учителите ще използват всички възможности на „Microsoft Office 365“ и ще създават електронно съдържаниe със звук и картина, което да бъде на разположение на учениците навсякъде и по всяко време. „По този начин ще могат да учат със свой собствен темп, да затвърдяват наученото и да компенсират пропуски в учебния материал.

В същото време учениците ще могат да развиват своето въображение и дигитални умения, използвайки различни интерактивни инструменти, предлагани от самата облачна услуга. С платформата ще се промени начина на създаване на тестове, като все по-често ще се използват електронни такива. Самата облачна услуга предлага и възможност за увеличаване на възможностите за кооперативната работа между учениците. В нея има различни инструменти, позволяващи едновременната работа на учениците върху различни групови проекти“, обясни заместник-директорът. Деяна Пейкова добави, че още през месец септември всички ученици ще започнат учебната година с акаунт в самата система. „Такъв акаунт ще имат и техните родители.

Ще бъдат създадени електронни портфолиа за всички тях. Учителите ще качват техните постижения в час, а родителите ще има достъп и ще следят напредъка на децата си по всяко време на денонощието“, подчерта Пейкова.  Тя смята, че децата вече са изключително отворени към дигиталните технологии и искат да притежават компетентности за боравене с тях. „Самата тема която сме предложили, самата иновация отговаря на тези техни потребности. Това са ключови компетентности, които всяко дете трябва да умее в постоянно променящия се свят“, коментира още заместник-директорът на ОУ „Христо Смирненски“ Деяна Пейкова.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.