Официално: Божинов е играч на "Ботев" (Враца), заплатата му е колкото на останалите

Бившият национал на България,нападателят Валери Божинов, вече е играч на "Ботев" (Враца). Таранът парафира с новака в Първа лига с договор за 4 месеца. В контракта обаче е заложена клауза за удължавенето му до края на сезона.

Очаква се в идните дни във фенмагазина на клуба да бъде пусната фланелка с името на именития играч. Божинов вече направи първа тренировка с тима, а появата му предизвика фурор в града.

"Договорът е факт, Божинов е играч на "Ботев" (Враца) - призна кметът и президент на клуба Калин Каменов. - Надяваме се да сме си взаимно полезни - той да бележи, а клубът да върви нагоре. Желанието ни е да му помогнем да си върне имиджа на голмайстор и да премине след това в голям европейски клуб."

Каменов разкри, че заплатата на нападателя няма да бъде по-висока от тази на останалите играчи и допълни, че няма да утежни бюджета на клуба.  В "Ботев" (Враца) в момента играе и Валери Домовчийски, бившият футболист на "Херта" и "Дуисбург".

"Това е мечтан тандем за всеки един футболен президент у нас - допълни Каменов. - От тях се очаква да носят попадения за отбора и радост на феновете."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ