Официално: Йеро напусна Испания

 

Фернандо Йеро вече не е селекционер на Испания. Точно седмица, след като „Ла Роха“ отпадна от Русия с дузпи още на 1/8-финалите, 50-годишният специалист подаде оставка. Легендата на „Реал“ (Мадрид) отказа да се върне и на стария пост, като спортен директор.

Йеро пое тима на пожар едва 48 часа преди откриването на световното първенство, след като испанската федерация уволни Хулен Лупетеги. Причина за крайната мярка бе новината, че наставникът поема „Реал“ (Мадрид) след Мондиал 2018. Но експериментът с Йеро не успя, а световният шампион от 2010 година записа едва една победа – с 1:0 над Иран в груповата фаза.

„След много километри на съвместен път, Испанската футболна федерация и Фернандо Йеро се разделят. Последният селекционер на тима не пожела да се върне отново на поста спортен директор и очаква нови предизвикателства в кариерата си. Федерацията иска да подчертае професионалните и човешки ценности на големия спортист. Благодарим ти, Фернандо“, се казва в част от съобщението на федерацията.

Сега шефовете на испанския футбол имат тежката задача да намерят както нов треньор, така и директор. Трима са основните кандидати за селекционерския пост – Луис Енрике, Мичел и Кике Санчес Флорес. Въпросните специалисти са свободни агенти, след като приключиха в различни периоди своите взаимоотношения съответно с

„Барселона“, „Малага“ и „Еспеньол“. Фаворит за поста е Енрике, но с него се очаква да бъдат и най-трудни преговорите. По-рано през сезона ПСЖ и „Челси“ не успяха да се разберат с испанеца.

Името на Шави също се споменава сред кандидатите за „Ла Роха“, но легендата на „Барселона“ няма опит на тази позиция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят