На 14 декември 2017 да почерпят

В бюджет 2018 на община Добрич Има заложени 60 000 лева за нови алеи в гробищния парк Последните покойници ги погребват сега насред полето

Тереза Мей загуби ключов вот за Брекзит

Част от американски хеликоптер падна върху японско училище

Kласация за най-търсените думи за 2017 г. Гришо и Шушана са шампиони в Гугъл

Годеницата на принц Хари ще празнува Коледа с британското кралско семейство

Норвегия първа в света изключи FM радиото Националните станции преминават на цифрово излъчване

6-годишно американче стана милионер от YouTube

730 милиона лева раздаде правителството Кабинетът развърза коледно кесията МС, шест министерства, външното разузнаване, държавни фирми и общини получиха допълни средства за разходи

Японски фирми разкриват 8000 работни места у нас Очаква се повече родни компании да търсят партньори за износ в Страната на изгряващото слънце

Днес е българската премиера на Епизод 8 от “Междузвездни войни”

Нов център за рехабилитация и интеграция за деца и лица с увреждания откриха в Пловдив

Мая Манолова: Решението на КЕВР за цената на водата може да бъде върнато назад

По-малко лекари напускат България

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в четвъртък, 14 декември 2017

Официално стартира ремонтът на І ОУ „Хр. Ботев”

На 5 октомври 1931 г. училище „Хр. Ботев” в Търговище е приело първите си ученици. До същия ден през 2017 г. започнаха мащабни ремонти и обновяване на сградата за над 3,6 млн. лв. по „Региони в растеж”.

Започна обновяването и на образователната инфраструктура в Търговище

Символична „първа копка” за старт на строително-монтажните работи за обновяване на І ОУ „Хр. Ботев” положиха вчера кметът на Търговище д-р Дарин Димитров, директорът на училището Димитър Алексиев и управителят на фирмата, избрана за изпълнител Тошко Райчев. Сградата ще бъде модернизирана в рамките на образователната инфраструктура по Оперативна програма „Региони в растеж”. В строителните дейности, който включват саниране, цялостни вътрешни ремонти, укрепване и допълнително изграждане ще бъдат инвестирани над 2,8 млн. лв. без ДДС. Още над 800 000 лв. ще бъдат насочени за ново оборудване и обзавеждане, осигуряване на съвременни технологии за учебния процес.

„Инвестициите в образованието са ключови за нас, защото те са най-важните вложения в устойчивото развитие на Търговище и неговото бъдеще. Държим на приемствеността, защото проектите по „Региони в растеж” са плод на години усилия на много хора и от предходния екип на Общината”, каза кметът на пресконференция преди официалната церемония.

%d1%82-2
Кметът на Търговище д-р Дарин Димитров (в средата) с директора на училището Димитър Алексиев и инж. Тошко Райчев, чиято фирма ще изпълни строително-ремонтите дейности на сградата.

Директорът на училището Димитър Алексиев пък откри символика в старта на строителните дейности, връщайки се към същата дата през 1931 година, когато училището е приело първите си ученици. „Страхотен 5 октомври! През 1923 г. ръководството и педагогическият съвет към прогимназията взимат решение за строеж на сградата. За една година обществеността събира над 1 млн. лв. Със съдействието на Общината, през 1924 г., държавата осигурява още 3 млн. лв. и се поставя първият камък”, направи ретроспекция той.

Очакванията на екипа на проекта и общинското ръководство са всички дейности да приключат до следващата учебна година и децата да се върнат в клас в нова, функционална и съвременна база.

В рамките на този проект ще бъде ремонтиран и кукленият театър, който се помещава в същата сграда. Тъй като той не е част от проекта, средствата за него, в размер на близо 120 000 лв. се осигуряват от Общината.

В общо 4 обекта от образователната инфраструктура на Търговище ще бъдат инвестирани близо 10 млн. лв. Следващата седмица ще бъдат церемониите за старт на ремонтите в детска градина и ясла.

„Уникален шанс и чест е за един кмет да има възможност в рамките на няколко месеца да стартира инфраструктурни проекти с европейско или държавно финансиране за над 20 млн. лв. Търговище чака толкова време да започнат да се случват нещата. Да ги случваме заедно с отговорност и амбиция”, обобщи кметът д-р Димитров.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. При предния кмет филията маза Райчо Радитата …при този явно Тошко Райчев ще руча блажно.Когато и да напуснеш тази простотия все си закъснял!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.