Официално: 107 задържани и 17 ранени след боя в Словакия

Стана ясна окончателната бройка на задържаните за ексцесиите в центъра на Братислава снощи, при които в засада бяха нападнати фенове на "Левски" от ултраси на полския Краковия и холандския "Аякс". Словашката полиция разкри, че зад решетките са се озовали 107 души.

От тях 80 бяха заловени още на мястото на сбиването. Останалите са били изловени в малките улички в центъра на столицата на страната, а другите са били хванати дори в покрайнините на града. В операцията са участвали над 100 представители на органите на реда.

Задържаните са 51 българи, 41 поляци и 15 холандци. Огромната част от поляците и холандците все пак са успели да избягат и да се укрият. От всички задържани, на 56 са повдигнати обвинения в хулиганство, нарушаване на обществения ред и посегателство върху имущество.

По-рано от българското посолство в страната обявиха, че всички наши сънародници са пуснати от ареста, така че обвинените 56-има би трябвало да са поляци и холандци. Ранени са 17 души, които също не са български граждани.

Полицията в Братислава е била наясно, че полските футболни хулигани ще създават безредици в Братислава. Ултрасите на Краковия са били в града заради мача на техния отбор с Дунайска стреда от Лига Европа. И въпреки това органите на реда са останали изненадани, че те са нападнали българската агитка.

Коментари

Задължително поле