Оцелелият волейболист в катастрофата край Плевен се нуждае от средства за операция

19-годишният волейболист на Олимпиец (Плевен) Павел Калев се нуждае от помощ. Той пострада тежко в пътнотранспортното произшествие на пътя Плевен-Ловеч в събота, 11 ноември, в което трагично загубиха живота си трима души – президентът и треньор във ВК Олимпиец Стефка Великова и двама състезатели на мъжкия отбор и треньори в клуба - Симеон Симеонов и Калоян Минков.

Калев, който е студент от първи курс в Медицински университет Плевен, се нуждае от интервенционална кардиологична процедура, която не се покрива от НЗОК - поставяне на стент на низходяща гръдна аорта по повод дисекация. Животоспасяващата интервенция ще се извърши по спешност в частна болница и сумата е на стойност 5000 лева. Като след това му предстои операция на бедрена кост.

"Нека върнем Павел вкъщи здрав, усмихнат и още по-силен от преди! Нека покажем на семейство Калеви, че не са сами!", апелират приятели на Павел.

Дарителската сметка е на името на неговата майка - Бистра Петкова Калева
 BG37 CECB 9790 1036 9818 00

Вече има поставени дарителски кутии за събиране на средства за Павел Калев в магазин "Зора" - Панорама мол, Медицински Университет Плевен, СУ "Иван Вазов", Дкц "Авис Медика" ООД-регистратура.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Извън терена