Оцеляла стюардеса от разбилия се самолет: Свърши ни горивото

Единствената оцеляла жена в злополучния полет с разбилия се самолет в Колумбия  - стюардесата Химена Суарес, заявила, че горивото на машината свършило пред "Ел Колумбиано". Тя е един от шестимата спасили се. Другите са трима футболисти на "Шапекоензе" - Елио Сампиер Нето, Джаксън Фолман, Алан Рушел, журналистът Рафаел Хензел и самолетният механик Ервин Тумири.

Местните медии твърдят, че пилотът е успял да се свърже с летището в Меделин, след което съобщил именно, че горивото е на привършване и иска предимство при кацане, съобщава БТВ. От контролната кула му казали да кръжи, докато се освободи писта за кацане, тъй като имало и друг полет. Пилотът отвърнал, че има проблем с електричеството, а после самолетът изчезнал от радарите.

Версията на стюардесата се потвърждава. Тя добавя също, че преди години е работила на подобен модел самолет, ограничен откъм възможност за продължителност на полета. Химена заявява, че самолетът е бил на лимита си.

Колумбийски авиационни специалисти обясняват, че машината е можела да прелети дистанция не по-голяма от 2965 км, а разстоянието от летището в Боливия до Меделин е 2960 км.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят