Очакват да се отворят 30 000 работни места

Очакваме да се разкрият 30 000 работни места в Зоната за иновации и развитие - Варна, съобщи областният управител Стоян Пасев на среща с известни и обществено активни жени в региона за празника 8-ми март.

Той припомни, че мегапроектът е на 4 общини-Варна, Белослав, Аксаково и Девня с опция за присъединяване и на други. Държавата също ще се включи и ще подпомогне изграждането на инфраструктурата, каза Пасев.

Според проекта зоната ще се шири на терен от 5 000 дка, който е разположен на територията на община Девня в близост до пристанище Варна-Запад. Миналата година кметовете на 4-те общини сключиха меморандум за създаване на Зона за иновации и развитие -Варна.

Целта е да се развият възможностите за инвестиции, като се съчетават предимствата на общините-свободни терени, логистика, пристанищните мощности около Варненското езеро и работна ръка. Вече има заявен интерес както от много български, така и чуждестранни инвеститори, включително и от балканските страни, посочи областният управител на Варна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Икономика