Очакват ни валежи в Западна България днес

Снимка: Архив

Днес ще е предимно слънчево, но няма да липсват и превалявания. Около и след обяд над западната половина на страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места там ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 28 и 33 градуса, информира БТВ.

На морето ще е предимно слънчево с до умерен североизточен вятър. Температурите в курортите ни ще са около 29–30 градуса, температурата на морската вода - 27 градуса.

И в планините ще има много слънчеви часове, но в масивите от Западна България ще има и краткотрайни валежи с гръмотевици. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 21 градуса, на 2000 метра – около 14 градуса.

И утре ще преобладава слънчево време, но следобед пак ще превали и прегърми на места в Западна и Централна България. Температурите ще останат без промяна. От сряда ще има повече слънчеви часове и по-малка вероятност за валежи. Така ще е до събота, когато отново се очакват превалявания с гръмотевици.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето