„Топлофикация“ обещава днес да бъде възстановено топлоподаването в източните квартали на София

Боян Паунов и Георги Беловски вдясно на заседание на общински съвет Снимка: Пламен Стоименов

До довечера се очаква да се възстанови топлоподаването в източните квартали на София, които вече няколко дни са без парно, заричат се от „Топлофикация“.

През изминалата нощ е напълно възстановено топлоподаването към ж.к. „Люлин”- 4 и 5 част, както и в ж.к „Надежда”-3, 4, 5 и 6 част, твърдят от „Топлофикация“. Топлоподаването към ж.к. „Люлин“ 3 и 6 част беше възстановено вчера към 18.30 часа, посочват на страницата си във фейсбук от компанията.

Заради аварията днес и утре е обявена принудителна ваканция за учениците от всички части на „Младост“, „Студентски град“, „Витоша“, „Дървеница”, „Мусагеница” и част от „Малинова долина”. Някои от абонатите в тези квартали нямат парно и топла вода още от неделя, когато стана първата авария в топлопреносната мрежа на столицата.

Снощи е започна възстановяването на топлоподаването в „Люлин“. От „Топлофикация София“ твърдят, че аварията е станала след токов удар в една от станциите. От ЧЕЗ обаче отричат.

Днес се очаква представители на двете дружества да се срещнат, за да изяснят какво точно се е случило. Заради безпрецедентното аварийно спиране на парното от понеделник министерството на енергетиката, КЕВР и Столичния общински съвет започват проверки в „Топлофикация“. Ако се открият нарушения, ще бъдат наложени глоби.

Междувременно омбудсманът Мая Манолова призова всички засегнати от аварията за период по-дълъг от 48 часа, да подадат жалби.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.