Още един отпадна от сметките на Кобрата

Кубрат Пулев продължава да тренира на пълни обороти на Белмекен и планира да се бие на галата в Лос Анджелис на 23 март. Но вариантите за негов съперник отпадат един по един. Миналата седмица от преговорите се отказа финландецът Роберт Хелениус, който беше смятан за сигурен противник на българина. А вчера от сметките отпадна и бившият претендент за световната титла Доминик Бризийл, който бе спряган за заместник на Хелениус. Американецът получи място в елиминационния мач, който ще определи следващия съперник на шампиона на Световния боксов съвет (WBC) Дионтей Уайлдър.

Бризийл ще се бие за статута на задължителен претендент с британеца от ямайски произход Дилиън Уайт. Злодея пък отказа мач с Кобрата в София миналата година, но успя да си намери път към мач за някоя от титлите в тежка категория. И двамата имат само по една загуба в кариерите си, при това от един и също боксьор – световния шампион в останалите четири версии Антъни Джошуа.

Така единственият вариант за Пулев остава 30-годишният американец Майкъл Хънтър, който от 2 години се бие в тежка категория, след като през 2017-а претърпя единствената загуба в кариерата си от Олександър Усик (Украйна).

Коментари

Задължително поле