Още едно злато в колекцията на Иван Донев

С трикилограмова позлатена статуетка GOLDEN LADY се завърна в България известният моден дизайнер Иван Донев. Красивата Златна лейди, висока 40 см, му бе връчена на заключителната церемония на модната седмица Vie Fashion Week 2021 в Дубай. Той я спечели в конкуренция с 16 дизайнери от цял свят. 

Модни дизайнери, блогъри, инфлуенсъри, знаменитости, любители на модата, търговци и журналисти от цял свят се наслаждаваха на това изключително събитие в Дубайския световен търговски център (DWTC). И аплодираха колекцията висша мода на нашия дизайнер, която се отличаваше с изключителна елегантност и италиански почерк в изработката (Иван Донев е завършил висша мода в Академия Koefia в Италия). Бюстиета  от кадифе, брокати в меланж на синьо и злато, стъклен ефект по тъканите, елегантен солей  и дълги черни вечерни рокли с преплитащи се панделки на гърбовете бяха акцент в колекцията, заедно с кафтаните от тафта и органза. Много от моделите на Иван Донев бяха откупени веднага след ревюто му.

За първи път събитието даде възможност на таланти от цял ​​свят, включително ученици и студенти да покажат какво могат на модния подиум. Иван Донев не пропуска да промотира български таланти във форумите, където е канен,  този път на подиума той качи две млади момичета - Рени Демерджиева от Нов Български Университет и Пламена Вилареал от Варненски Свободен Университет. 

С победата си и статуетката на Златната лейди Иван Донев се прибра и с договор за есклузивен представител на VIE International Award за България, което прави този формат отворен за възможности към други български дизайнери.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл