„Още ли бродиш Делчев войвода“ излъчват в Благоевград

Документален филм със заглавие „Още ли бродиш“ ще бъде представен на 4 май 2017 година (четвъртък) от 13:30 часа в зала 201 на V корпус към ЮЗУ „Неофит Рилски“- Благоевград.

Историята на филма разказва за съдбата на тленните останки на Гоце Делчев след неговата смърт в с. Баница и съдържа уникални кадри, непоказвани досега. Консултанти на филма са професорите Андрей Пантев и Михаил Неделчев. Автори на лентата, посветена на живота и делото на Гоце Делчев са Красимир Кушев и Валери Яков, режисурата също е на Валери Яков. Оператор на филма е Любен Пенков, а за музиката и озвучаването се е погрижил Петьо Кръстев.

Инициативата за документалната лента е на Община Благоевград, Македонски научен институт - София - филиал Благоевград и Радио-телевизионен център Благоевград. Целта на прожекцията е да запознае обществото с историята и гибелта на войводата.

Премиерата на филма бе през 2013година пред публиката от Благоевград. Десетки души се събраха, тогава, в зала „22 септември” . Събитието, бе част от програмата за отбелязване на 101 години от Освобождението на Горна Джумая и Пиринска Македония. На него присъстваха кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов, авторът на филма, общински съветници, историци, преподаватели и общественици.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино