Още месец за участие в „Кино в длан“

Единственият в страната фестивал за късометражни филми, заснети с мобилни устройство „Кино в длан“, ще приема заявки за участие още месец, до края на февруари. Тази година ще бъде второто му издание и от основния организатор читалище „Добри Войников“ в Шумен съобщиха, че вече са приети заявките на над 25 филма.

Няма никакво ограничение във възрастта на авторите и тематиката, напомня секретарят на читалището Детелина Палазова. Задължително е обаче, късите филми от 1 до 5 минути, да са създадени с мобилно устройство – таблет, мобилен телефон или друго устройство с вградена камера. Допускат се български и чуждестранни граждани, става ясно от регламента, описан на сайта на фестивала. Екипът, работил по създаването на филма, може да е от неограничен брой членове, но като автори ще се регистрират до 4-ма творци. Всеки автор или екип може да регистрира до три филма. По преценка могат да бъдат използвани специални визуални и звукови ефекти, музика, надписи. Филмите-кандидати трябва да бъдат създадени специално за участие във фестивала и не бива да са участвали на други надпревари или пък да са били достояние на публиката в интернет, на обществени събития или в социалните мрежи.

В първото издание миналата година взеха участие над 500 творци със 122 „ленти“.
Голямата награда 1000 лв. е на кмета на Шумен Любомир Христов. Призове и финансови стимули ще връчат още институции. Пет таблета и три мобилни телефона също ще бъдат за най-добрите създатели на любителско кино.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.