Още много работа чака Делио Роси

Левски“ спечели своята четвърта победа под ръководството на наставника Делио Роси. „Сините“ надиграха с 2:0 „Септември“ в мач от 9-ия кръг на Първа професионална лига, но в играта им проличаха и слабости.

На първо четене се видя, че домакините все още не умеят да решават по-рано своите мачове особено, когато те попадат в графа „задължителни“. Фактите сочат, че при италианеца „Левски“ е вкарал четири гола в 90-ата минута, ако броим и този на Габриел Обертан от петък вечер. Същото бе и срещу „Дунав“ при дебюта на бившия треньор на „Лацио“ при идентичен развой на срещата, когато в заветния миг Сержиу Буш се разписа. След това дойдоха късните попадения на Мапуку срещу „Пирин“ (3:0) и отново на Буш срещу „Славия“ (4:0).

Единственото поражение при Роси бе при обрата от „Ботев“ за 1:2, когато при 1:0 за „сините“ Мапуку пропусна да удвои преднината, а с това и да вкара срещата в съвсем други релси.

Срещу „Септември“ 26-кратните шампиони показаха и снизходителност пред противниковата врата, където Роман Прохазка и Антонио Вутов пропуснаха 100% положения. Ситуацията на словака бе дори по-фрапираща, тъй като бе на абсолютно празна врата. Пред Буш също се откри добро положение, но ударът му бе париран от стража на гостите Янко Ангелов.

И докато на моменти голяма част „сините“ футболисти намаляваха чувствително оборотите, играчът на мача Габриел Обертан бе на перфектно равнище през всичките 90 минути. Бившият играч на „Манчестър Юнайтед“ бе моторът на отбора за пореден път, а атаките на домакините, които не преминаха през него, се брояха на пръстите на едната ръка. Отличната игра на французина бе затвърдена и с дебютното му попадение в българския футбол и то какво – самостоятелен рейд от центъра на терена, завършил с мощен удар под гредата.

Преди него друг обичаен заподозрян - бранителят Давид Яблонски, също бе точен. За чеха това бе трети гол от началото на кампанията, с което се изравни с Буш. Интересна е и друга една статистика на снажния бранител – откакто дойде в Първа лига, той има 6 жълти картона и... 5 попадения.

Впечатление направи и решението на Делио Роси да не бърза с налагането на последните нови попълнения – Антони Белмонт, Холмар Ейолфсон и Жереми Кабрал. Единствено Белмонт направи официален дебют, записвайки около 180 секунди срещу новака. Може би с тях „Левски“ ще изглежда по-солиден, но това няма да стане от първите им игрови минути, а с времето, което му е нужно и на самия Делио Роси, за да реализира идеите си.

След срещата италианецът призна, че не е доволен от някои аспекти в играта на неговия тим: „Бяхме бавни, не бяхме компактни и трябваше да затворим мача по-рано. Определено ще ми бъде необходимо още много време, за да реализирам идеите си.“

Добрата новина за феновете на „Левски“ е свързана с друг аспект от играта – защитата. „Сините“ записаха 7 мач без допуснат гол през кампанията от 9 възможни.

Атаката продава билетите, защитата печели трофеите“, заяви с усмивка Роси след срещата.

Мачът ще се запомни и с факта, че за пръв път бившият треньор на домакините Николай Митов се изправи срещу „Левски“ в ролята си на наставник.

Аз съм израснал в този отбор и ще бъда винаги от него, но съм професионалист и мога да коментирам само „Септември“ - обясни след срещата уволненият през август от „Герена“ специалист. - Пожелавам успех на „Левски“ и да спечели титлата.“

20-2

Шеф раздава шалове на деца

Ръководството на „Левски“ направи трогателен жест в деня на мача със „Септември“. Финансовият директор на клуба Красимир Иванов подари десетки шалове на отбора на деца, дошли да наблюдават срещата от шампионата. Това се случи пред Сектор „А“ на „Герена“, а причина за проявата бе първият учебен ден за малчуганите. Иванов разговаряше лично с младите привърженици на „сините“ и не пропусна да се снима с желаещите.

Шефско присъствие имаше и на трибуните, където за второ поредно домакинство, след това на „Лудогорец“, отново дойде Спас Русев. Бизнесменът бе в компанията на Наско Сираков. За легендарния бивш футболист и шеф на тима това е трети мач от началото на сезона, който той гледа на живо от ложите на „Виваком Арена – Георги Аспарухов“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини