Още наказания заплашват Фетел

Ferrari's German driver Sebastian Vettel walks during the first practice session of the Formula One Azerbaijan Grand Prix at the Baku City Circuit on June 23, 2017. / AFP PHOTO / ANDREJ ISAKOVIC

Фетел получи 10-секундно спиране в бокса заради удара в Хамилтън, а в крайна сметка дори успя да финишира пред него, с което увеличи аванса си на върха на класирането. Още по време на състезанието британецът отбеляза, че санкцията е прекалено малка. Според немските медии стюардите в Баку са се смилили над пилота на „Ферари“ и не са му показали черен флаг, тъй като не са искали да влияят директно върху битката за титлата. Това обаче не означава, че на Фетел му се е разминало.

ФИА отне още 3 точки от суперлиценза на германеца и така той вече е наказан с 9 т. от 12 възможни. Предишните издънки на Фетел бяха прези миналия сезон, но по-леки и му струваха по 2 т. Той стана първият пилот от Формула 1 с толкова голям брой нарушения от въвеждането на тази система през 2014 г. При ново подобно провинение Фетел автоматично губи правото си да участва в едно състезание.

Шефът на „Ред Бул“ Крисчън Хорнър, който дълги години работи с Фетел, смята, че германецът има проблем със самообладанието.

„Понякога му пада пелената и прави глупости – призна Хорнър. - Видях случая и го отдавам на чиста ярост. Това са емоции, не мисля, че трябва да водят до наказание.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт