Българин стана 7-и на световното по плуване

Испания прати военен кораб в Лампедуза, за да ескортира съд с мигранти

Сирийската армия блокира турски наблюдателен пункт

Роман Безяк: „Лудогорец“ е фаворит, но „Марибор“ не е за отписване

ТЕЦ „Бобов дол“ изгаря по 93 тона боклуци на денонощие

Русия показа най-новия си разузнавателен дрон (ВИДЕО) „Алтиус-У“ се управлява чрез спътников канал

Орлин Павлов в дует с Михаела Филева Записват песен към филма „Завръщане”

Хеликоптер се разби в Гърция, загинаха трима души

Сълзотворен газ, палки и водни оръдия срещу кюрдски демонстранти в Турция

Предлагат разредена белина като лекарство-чудо

Беларускиня с дебют в каяка за България

Меркел: Търсим решение за ирландската граница, без преразглеждане на споразумението за Брекзит

Втора клада под „Струма” готова да лумне всеки момент Планина от пластмаси продължава да е струпана на метри от обгорелите колони

Бундесбанк: Разликата между „старите” и „новите” членки на ЕС намалява

Без ДДС за български плодове и зеленчуци Млякото също ще се облага с нулева ставка

Още няма подадено заявление за преместване на агресивния ученик от 19-то училище

Още няма подадено заявление за преместване на проблемното дете от 19-то СУ „Елин Пелин“ в столицата. И днес учители и родители протестират, а децата учат в друга сграда, предаде БНТ.

След като децата спряха да ходят на училище, а директорът и учители си подадоха оставките, вчера се взе решение детето да се премести, но родителите не са подали документа.

„Очакваме родителите на детето да подадат служебна бележка, че детето ще е записано в друго училище, без нея няма как да стане преместването. Няма още такъв документ. Ако не се вземат мерки, той остава наш ученик“, казаха учителите.

Решението в случая с преместването на проблемното дете от 19-то училище може да бъде взето единствено от майката. Това е възможно най-либералният начин за комуникация в този казус, каза заместник-министъра на образованието в оставка Диян Стаматов.

„Имаме добре разписан закон и правила, обаче има родители, които не се съобразяват с мнението нито на учители, нито на директори или други родители. Подобни случаи доказват, че има проблем в комуникацията с родителите на такива деца“, добави Стаматов.

Той обясни, че до решението за преместване се е стигнало много трудно, с тежка комуникация. „Експертите казаха за детето, че то има проблеми от ранна детска възраст и е трябвало да работят специалисти с него, но за да се случи това, е необходимо да има съгласие от родителите, които също трябва да са подкрепени от специалисти.“

Директорът на 19-то СУ Детелина Арнаудова, заяви, че си е подала оставката по лични причини. „Подадох оставка по лични причини, не е целта да се задвижат институциите, това не е морално поведение на човек, работещ с деца“, коментира Арнаудова.

Родителите смятат, че едва ли преместването ще разреши проблема с агресивното дете и, че институциите са реагирали твърде късно.

„Но ние не можем повече да подлагаме децата си на този тормоз“, казаха те. И обясниха, че искат този казус да подпомогне решаването на подобни проблеми и в другите училища.

Заместник-министърът на образованието заяви, че е разговарял с директора на училището да не си подава оставката, понеже е емблема на учебното заведение и без нея то няма да е същото. На въпрос дали ще промени решението си Арнаудова бе категорична, че няма да го направи.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.