Повдигнаха обвинение на мъж подал фалшив сигнал на тел.112 Извършителят излъгал за кражба на 7500 лева

Рускиня украси 700 коня с 2 милиона кристала Блогърката Дария Радионова кара бавно бързата си кола, за да я забелязват

Парламентът прие окончателни промени в Закона за търговския регистър

Срещата във Владивосток приключи, Путин я определи като „съдържателна“

Нова експлозия разтърси Шри Ланка Причините за нея все още са неизвестни

Танковият призрак изпълзя от скрина Борисов не бива да се бои от военен преврат. Генерали-пенсионери преврат не правят

Защо в индийските сериали няма секс?

Днес спират камионите над 12 тона по автомагистралите

Ким Чен-ун се надява на засилване на традиционните връзки с Русия

Временно е ограничено движението по АМ Тракия заради инцидент

Започна срещата на върха между Путин и Ким Чен-ун (СНИМКИ И ВИДЕО)

Днес е Велики четвъртък – най-важният ден от Страстната седмица

Шри Ланка е била предупредена преди месеци за мрежата от екстремисти

Путин пристигна във Владивосток за преговорите с лидера на Северна Корея

Невъзпитаната българска корупция Защо ни липсват таланти в това широкоизвестно масово световно явление

Още осем общини ще изграждат инсталации за отпадъци Средствата ще бъдат по ОПОС

Министърът на околната среда и водите Нено Димов подписа договор за изграждане на анаеробна инсталация за общините Русе, Иваново, Сливо поле, Тутракан и Ветово. По проекта ще се построи съоръжение за преработка на разделно събрани биoразградими отпадъци, образувани на територията на Регионално сдружение за управление на отпадъците за регион Русе, съобщават от съобщават от Министерството на околната среда и водите.

С изпълнението на проекта ще се осигури допълнителен капацитет за рециклиране на отпадъци от близо 18 000 тона годишно. Инсталацията за анаеробно третиране на отпадъци ще обслужва над 200 000 жители.

Общият размер на инвестицията е близо 34,8 млн. лв. Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“ (ОПОС) осигурява безвъзмездна финансова помощ в размер на 26 млн. лв. Срокът за изпълнение на проекта е 45 месеца.

Министър Димов подписа и договор за инсталации за преработка на отпадъци с общините Кюстендил, Трекляно и Невестино. Проектът предвижда проектиране и изграждане на инсталация за предварително третиране на битови отпадъци с капацитет 15 500 тона годишно и на инсталация за аеробно компостиране на зелени и/или биоразградими отпадъци с капацитет 3000 тона годишно. Съоръженията ще обслужват 53 000 жители

Предварителното третиране на отпадъците ще позволи извеждането от обема за депониране на различните полезни суровини. В резултат на това ще бъде постигнато намаление на депонираните битови отпадъци с 60,6 % (спрямо количеството на входящия поток на отпадъците). Зелените и биоразградими отпадъци ще се рециклират чрез аеробно компостиране за получаване на полезен продукт и ще бъдат използвани за производството на компост.

Проектът е на стойност близо 9,7 млн. лв. ОПОС осигурява безвъзмездна финансова помощ в размер на 7 млн. лв. Срокът за изпълнение на дейностите по проекта е 35 месеца.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.