Над 800 жертви на COVID-19 в Турция, заразените са близо 40 000

Великобритания регистрира нов рекорден ръст на смъртните случаи за денонощие

27-годишна родилка стана жертва на COVID-19 в Северна Македония

Трябват антикризисни мерки и за медиите

ЕС насочва 20 млрд. евро към чужди държави за справяне с COVID-19

Бърни Сандърс се отказва от надпреварата за президент на САЩ

Хиляди хора горят с платени почивки Много туроператори могат да бъдат заличени заради прекратени застраховки

Над 60 000 починали от коронавируса в Европа

ЕК одобрява схема за гаранция от 255 млн. евро за малките и средните дружества в България

Захариева: Парите за „такса“ коронавирус ще бъдат върнати на гражданите

Тълпи на пазарите въпреки карантината Търговци и клиенти не ползват маски и ръкавици, показа проверка на “Труд”

Лондон не планира да сваля мерките

ДДС при продажба на недвижим имот

75-годишен мъж дари пенсията си на болницата в Чирпан

Българин отказа да си сложи маска в магазин във Виена и заплаши служители с отвертка, задържаха го

Още осем общини ще изграждат инсталации за отпадъци Средствата ще бъдат по ОПОС

Министърът на околната среда и водите Нено Димов подписа договор за изграждане на анаеробна инсталация за общините Русе, Иваново, Сливо поле, Тутракан и Ветово. По проекта ще се построи съоръжение за преработка на разделно събрани биoразградими отпадъци, образувани на територията на Регионално сдружение за управление на отпадъците за регион Русе, съобщават от съобщават от Министерството на околната среда и водите.

С изпълнението на проекта ще се осигури допълнителен капацитет за рециклиране на отпадъци от близо 18 000 тона годишно. Инсталацията за анаеробно третиране на отпадъци ще обслужва над 200 000 жители.

Общият размер на инвестицията е близо 34,8 млн. лв. Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“ (ОПОС) осигурява безвъзмездна финансова помощ в размер на 26 млн. лв. Срокът за изпълнение на проекта е 45 месеца.

Министър Димов подписа и договор за инсталации за преработка на отпадъци с общините Кюстендил, Трекляно и Невестино. Проектът предвижда проектиране и изграждане на инсталация за предварително третиране на битови отпадъци с капацитет 15 500 тона годишно и на инсталация за аеробно компостиране на зелени и/или биоразградими отпадъци с капацитет 3000 тона годишно. Съоръженията ще обслужват 53 000 жители

Предварителното третиране на отпадъците ще позволи извеждането от обема за депониране на различните полезни суровини. В резултат на това ще бъде постигнато намаление на депонираните битови отпадъци с 60,6 % (спрямо количеството на входящия поток на отпадъците). Зелените и биоразградими отпадъци ще се рециклират чрез аеробно компостиране за получаване на полезен продукт и ще бъдат използвани за производството на компост.

Проектът е на стойност близо 9,7 млн. лв. ОПОС осигурява безвъзмездна финансова помощ в размер на 7 млн. лв. Срокът за изпълнение на дейностите по проекта е 35 месеца.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.