Пожар избухна на два кораба в Черно море, 10 души загинаха

Легализиране на проституцията и притежаването на оръжие иска главният прокурор на Украйна

Великомъченик Славиша

На 22 януари 2019 да почерпят

Западът против глобализацията И Путин няма да участва в срещата в Давос

Задължават със закон президента на Киргизстан да носи националната шапка

Георг Георгиев: Поне година таксите за българите във Великобритания няма да бъдат променяни

5-годишно дете почина от пневмония след прекаран грип

Ципрас: Македонците разграничават своята идентичност от древногръцкото наследство

Транспортната комисия в ЕК решава за бъдещето на пакета „Мобилност“

ЕС отхвърля възможността за преговори с Лондон по сроковете на предпазния механизъм

Седмица на македонското кино стартира в София

Държавата клечи пред Тома Белев и жена му „Еколозите“ усвояват 100 милиона евро за биоразнообразие

Красиви изпълнения на кънки откриха ледената пързалка в Благоевград (СНИМКИ)

Талибаните и специалния пратеник на САЩ разговарят в Катар

Още през 2015 г. трябвало да сменят дисковия масив В резервния център на Търговския регистър работят само климатиците

Гаранцията за устройствата е три години

Още през 2015 г. е трябвало да бъде сменен дисковия масив на Агенцията по вписванията. Гаранцията на устройствата е три години, а след изтичането им сривовете не са изненадващи.

Това се е знаело както от шефа на Агенцията Елена Маркова, така и от правосъдния министър по това време Христо Иванов.

„Последната доставка на дисков масив е през далечната 2012 година. Същият не се поддържа от производителя и каквато и да е повреда би могла да доведе до възпрепятстване на АВ да изпълнява своите задължения: да забавя регистрации и промени във фирмени дела; забавяне на вписвания по партиди в имотния регистър и др. грешки при вписване.

Неизпълнението на обществената поръчка би могла да доведе до загубване на информация за до две седмици.” Това е записано в Допълнителната информация към обществена поръчка от 22.11.217 г. В изградения в Шумен аварийно-възстановителен център, за който са платени 560 000 лв. работят само климатиците. Ако центърът работеше, сривът в Търговския регистър щеше да бъде овладян за часове.

Твърденията на Христо Иванов, че „министрите нито одобряват оперативните разходи” на второстепенните разпоредители с бюджет, какъвто е Агенцията по вписванията не отговарят на истината. Самият Иванов на 9.09.2014 г. издава заповед, която е адресирана и до шефа на Агенцията по вписванията, с която нарежда: „Ръководителите на второстепенни разпоредители с бюджет към министъра на правосъдието да преразгледат всички сключени от тях договори по Закона за обществените поръчки и да предприемат действия по започване на преговори по намаляването на сключените договори с минимум 10 %”.Изисква в 20 дневен срок подробни доклади какво е направено.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Още по темата

  1. ПРАВО НА ОТГОВОР

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Стига сте хвърляли прах в очите на хората!!!! Не може четири твърди диска ей-така, изведнъж, в една и съща секунда да се развалят и да няма резервен носител на информацията!!!! Просто това е една мащабна операция за заличаването на „ЕДНА ИНФОРМАЦИЯ“ в регистъра, свързана с дебели пачки от размера на пачките от КТБ. Тази информация ТРЯБВА ДА ИЗЧЕЗНЕ, за да се ланпат пачките.

  2. Блъсков, дискове не се сменят когато им изтече гаранцията, а когато изгорят. Затова се ползват RAID масиви, които позволяват един или повече дискове да изгорят и системата да продължи да работи, докато се подменят. Няма лошо да не разбираш от дадена тема, лошо е като не разбираш да се изказваш (още повече – поръчково). И добре че е Христо Иванов, че иначе ще трябваше да обвиниш Костов.

  3. Минчо , ти чивал ли си за Raid масив? Особено в тежките версии в него може да се скапят до 3 диска без да спре работа! И това му е уникалното като технология. Просто поддръжката или не си е свършила работата или като са докладвали за необходимостта от смяна на дефектирал диск не съм им обърнали внимание началниците с парите.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.