Още филми по Стивън Кинг на хоризонта

Netflix екранизират масово произведения на автора

1922 е поредната нова екранизация по майстора на хоръра тази година. След провала на “Тъмната кула” и огромния успех на “То” от Netflix са готови да пуснат още едно заглавие, което да задоволи глада на феновете за жанрови тръпки.

“1922” е екранизация по едноименната новела от сборника “Зъл мрак, угаснали звезди” и разказва историята на Уилфред Джеймс, който заявява, че през 1922 година с помощта на сина си убива своята съпруга Арлет, която заплашила, че ще продаде фермата им и ще го напусне, за да заживее в града. Скоро след това животът на Уилфред се превръща в ад, когато духът на мъртвата му жена се явява да го тормози, а домът му е нападнат от орди плъхове.

Режисьор на “1922” е Зак Хилдич (”The Toll”, “These Final Hours”). В главните роли са Моли Паркър (”Къща от карти”) и Томас Джейн, който е нещо като ветеран в екранизациите по Кинг – участвал е в “Мъглата” и “Капан за сънища”.

Премиерата е предвидена за октомври, а през това време от Netflix подготвят още един филм по Кинг - “Играта на Джералд”. Ето и неговия сюжет - “В един топъл октомврийски ден изтъкнатият портландски адвокат Джералд Бърлингейм и съпругата му Джеси отиват в лятната си къща до езерото Кашуакамак. Джералд е планирал уикенд, в който ще осъществи някои от по-необичайните си сексуални фантазии. Той закопчава Джеси с белезници за леглото, но този път тя отказва да участва в играта. От отегчителна ситуацията за нея прераства в кошмар, защото Джералд получава инфаркт и тя остава прикована за леглото в празната къща на пустия езерен бряг. Това, което следва, може да бъде описано единствено от Стивън Кинг. Окована и безпомощна, Джеси потъва в най-мъчителната “черна нощ на душата”. Решена да запази разсъдъка си и да се освободи, тя минава през ада на собствените си спомени и през най- ужасните си страхове, защото в къщата се промъква озверяло от глад куче, а нощем от тъмния ъгъл на спалнята я наблюдава зловещ, сякаш излязъл от преизподнята непознат.”

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино