Още четирима в ареста за дрогата от Болярино

Марихуаната, заради която Харалан стрелял, била разпределена в 4 чувала и струвала 84 000 лв.

Подозират, че марихуаната е крадена

Оставиха в килия рецидивиста, стрелял с автомат

“Продавачът” сам се издал

Прокуратурата повдигна обвинения на четирима души за държане и разпространение на наркотици. Разследващите стигнали до тях, след като на 29 декември 35-годишният Харалан Дончев от Казанлък стреля с “Калашников” и ограби 14 кг марихуана от Мирослав И. в землището на пловдивското село Болярино.

Двамата имали среща, но не могли да се договорят за цената. Криминалисти работят и по версията, че наркотикът е бил откраднат от четиримата обвиняеми, които решили да припечелят и да го продадат, а Дончев организирал срещата, за да си го вземе. На 3 януари той беше оставен зад решетките от Пловдивския окръжен съд с обвинение за грабеж, незаконно притежаване на оръжие и държане и разпространение на наркотици. Материалите срещу Мирослав И., който сам се обадил в полицията след стрелбата и още трима мъже са отделени в друго досъдебно производство и прокуратурата ще поиска от съда постоянното им задържане под стража. Един от тях - И. И. вече е осъждан за дрога през 2014 г. Й. Т. на 32 г. също е с присъда, свързана с държане на наркотични вещества и управление на автомобил след употреба им. Третият обвиняем - И. П. е чул досега решението на Темида два пъти - за грабеж и за това, че седнал “надрусан” зад волана.

Единствено Мирослав, който е трябвало да продаде марихуаната, засега е с чисто съдебно минало. Най-богат криминален опит има “купувачът” на дрогата Харалан Дончев, който е с 10 ефективни присъди. За последен път е напуснал затвора преди малко повече от година.

Още като непълнолетен е бил осъден за грабеж. Малко, след като излиза от затвора през 2006 г. участва в отвличането на казанлъшкия бизнесмен Николай Кратунов заедно с 20-годишният Добри Петков и 21 - годишния Минчо Боянов. Мъжът е бил отвлечен със собствения му автомобил “Хюндай Санта Фе”. Нападателите го завързали в гора и избягали с 19 000 лв. и малко над 1 800 долара.

Коментари

Задължително поле