Още 15 шивачи с COVID-19 в Търговище, има заразени и в стъкларския холдинг

Още15 шивачи от фирма в Търговище са с положителни тестове за COVID-19. Те са установени при превантивните изследвания на персонала, след като работещи в дружеството се разболяха от коронавируса.

Новите регистрирани случаи са на жени на възраст от 28 до 62 години, съобщават от областната управа в Търговище. По техни данни само две от шивачките имали оплаквания и не са били на работа седмица преди масовото тестване. При другите 13 нямало симптоми.

Общо във фирмата са изследвани към 200 души. Положителни резултати досега са дали общо 26 служители.

Освен в шивашката фирма има установени нови два случая и в стъкларския холдинг в Търговище. Двама мъже, на 32 и 34 години, са с характерни за заболяването симптоми, но към момента не се налагало да бъдат приемани в болница, уточняват от областната управа.  Между контактните лица на един от заразените има и дете в ученическа възраст, но никой от тях не съобщавал за здравословни проблеми.

Ден преди това положителен тест даде и жена, работеща в заводите. В стъкларския холдинг са ангажирани към 3000 души и от населени места в съседните на Търговище области.

Всички заразени, чието заболяване протича без симптоми, както и техните домашни контактни лица, са поставени под карантина, като вече са им връчени предписания от служители на РЗИ – Търговище. За случаите са информирани личните им лекари, работодателите на работещите и директорите на училищата на контактните ученици, съобщават още от управата.

 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони