Още 4 години затвор за осъден, разпространявал наркотици от пандиза

Снимка: Архив

Бургаският апелативен съд потвърди наказание от четири години „лишаване от свобода“ при първоначален строг режим на затворник, разпространявал наркотици, докато изтърпявал присъда. Наложено му е и наказание „глоба“ в размер на 10 000 лв., съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Мартин Т. е признат за виновен в това, че в периода от 06.06.2011г. до 07.06.2011г. в гр. София и гр. Бургас, при условията на опасен рецидив, без надлежно разрешително, разпространил на Димитър П. високорискови наркотични вещества:

Осъденият продал 100 грама марихуана, на стойност 605,77 лева, и 47 гр. амфетами, на стойност 1430 лева, които изпратил по куриерска фирма от адрес в София до офис на същата фирма в Бургас, където дрогата е получена от Димитър П.

По същото време Мартин Т. е изтърпявал общо наказание лишаване от свобода за срок от пет години за престъпления от общ характер. Той се намирал в Затворническо общежитие „Казичене“, бил е назначен на постоянна работа извън общежитието – във фирма и в този период работил като барман на външен обект – хотел.

Димитър П. е получил високорисковите наркотични вещества, за които предварително бил заплатил, като изпратил парите с пощенски запис на името на брата на подсъдимия.

Делото е разгледано в отсъствието на подсъдимия Мартин Т., тъй като не е бил намерен на посочения от него адрес в София, обявен е за общодържавно издирване и до деня на заседанието не е бил открит.

Правото му на защита е било гарантирано с явяването и участието на негов упълномощен защитник.

Решението подлежи на касационно обжалване и протестиране пред ВКС на Р България в 15 – дневен срок от съобщаването на страните, че е изготвено.

Коментари

Задължително поле