Чужденци разбиха сладкарница в София и откраднаха десерти Нарушителите сами признават вината си

Русенци на протест за чист въздух

Русия е готова да помогне за решаване на конфликта в Африн

Ученик помогна за залавянето на крадец, опитал да разбие къща

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” във вторник, 20 февруари 2018

Почетоха Левски в Сливен и областта

Виктор Орбан към Бойко Борисов за Западните Балкани: Заби брадва в голямо дърво (обзор)

Санират, ако намерят още пари Довършват само сградите, където ремонтите са започнали

“Елпром Троян“ с технологичен скок в бъдещето

Поклонението пред паметта на Васил Левски в София през обектива на “Труд”

Чадърите в Бургас само от бяло до охра

Чуждите инвестиции в имоти паднаха с 83% Пред декември намалява върнатото финансиране на компаниите майки

Отпадат строителни такси ОП внесоха промени в Закона за устройство на териториите

Румен Радев: Днес сме република. Но чиста ли? Свята ли?

Боянският клуб иска президентска република 22-ма професори създали клуба

Още 4 нови детски градини ще бъдат построени в София през 2017 г.

Тази година ще започне изграждането на 4 нови и реконструкцията на 3 детски градини в София, разкри столичният кмет Йорданка Фандъкова, която посети ОДЗ „Лилия“ 81 в район „Възраждане“. В последните години успяхме да построим 85 нови детски градини. В момента изпълняваме преустройството на Старо Боянско училище за детска градина за 2 групи в район „Витоша”.

Тази година ще започне изграждането на 4 нови сгради на детски градини, както и реконструкции на 3 детски заведения. Продължаваме инвестициите в образование”, каза още Фандъкова, цитирана от Агенция “Фокус”.

“През 2015г. построихме и първата самостоятелна детска ясла в район „Люлин“, защото насочваме усилия към яслените групи”, посочи още Фандъкова. По думите й като обхват на децата в яслените групи София заема едно много добро място наравно с другите европейски столици. В последните години насочихме усилия за обхващане на децата от предучилищното образование.

“Работим в сътрудничество със социално отговорния бизнес. Създадох бизнес съвет към кмета на Столична община, посочи Фандъкова и благодари за сътрудничеството при реализиране на ремонта в детска градина „Линия“. С подкрепа на Камарата на строителите в България бе възстановен паметника на Цар Освободител в София”, заяви Фандъкова.

Цялостно конструктивното укрепване и вътрешен ремонт на помещенията на втория етаж са направени в източния корпус на сградата на детска градина „Лилия“. Строително-ремонтните работи са извършени с обединените усилия на Столична община, Камара на строителите в България и район „Възраждане“.

Заедно с кмета Фандъкова бяха и кметът на район „Възраждане“ Савина Савова, председателят на Управителния съвет на Камарата на строителите в България инж. Николай Станков, почетният председател на КСБ инж. Светослав Глосов, Финансирането на конструктивното укрепване и ремонтните работи е осигурено от страна на Столичната община и Камарата на строителите в България.

Детската градина „Лилия“ има 10 групи – 2 яслени и 8 градински. Сградата се състои от две части, като старата (източен корпус) е построена през 1952 – 1953 г. Направени са укрепителните и ремонтно-възстановителни работи на покривната конструкция и ремонт на помещенията на втори етаж. Общо за проектиране и изпълнение на ремонта са инвестирани 247 260 лева, от които 111 059 лева от Камара на строителите в България.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. детска градина „Линия“ Детската градина „Лилия“ има 10 групи – 2 яслени и 8 градински.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.