Още 6 автобусни спирки в Пловдив се уредиха са с нови заслони за Коледа

За удобство на жителите и гостите на Пловдив, които ползват услугите на масовия вътрешноградски транспорт, в навечерието на Коледа бяха монтирани още 6 нови заслона на автобусни спирки в града под тепетата.

„Пет от модулите са поставени на възлови спирки по централните булеварди. Макар че са в обхвата на концесията и там вече има навеси, сложихме по още един допълнителен поради големия трафик на пътници“, коментира директорът на общинско предприятие „Организация и контрол на транспорта“ инж. Борислав Кръстев.

Допълнителни заслони са поставени по булевард „Цар Борис III Обединител“ на спирки №11 – „Тунела-юг (запад), и №12 – „Хотел „Тримонциум“, по булевард „Христо Ботев“ на спирки №14 – „Срещу Сточна гара“, и №43 – „Сточна гара“, както и на булевард „Шести септември” на спирка №118 – „Площад „Съединение“. Готов е и новият модул на спирка №291 – „Първа инвестиционна банка“, на улица „Скопие”.

През последните два месеца Община Пловдив монтира 20 нови заслона, а още четири ще бъдат поставени на спирки на „Коматевско шосе“ след окончателното изграждане на тротоарните настилки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони