На 20 септември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за петък, 20.09.2019

„Лудогорец“ смаза ЦСКА (Москва), „армейците“ изравниха антирекорд за новия век

Верижна катастрофа край Владая, един човек е в болница

Юнкер: Възможно е ЕС и Обединеното кралство да постигнат сделка преди 31 октомври

Поредна провокация срещу магистрала „Струма“ кроят „зелените“ 2 млрд. лв. загуба за България от действията на „еколозите“

Тръмп готов да засили натиска върху Пекин, ако скоро не бъде постигната търговска сделка

Бенсу Сорал отлага забременяването

Миролюба Бенатова кара такси в София (СНИМКИ)

Шефът на „Амазон“ обеща, че компанията ще изпълни ангажиментите от Парижкото споразумение за климата 10 години по-рано

Съдия Калпакчиев пусна на свобода убиеца Полфрийман (обзор) Само преди 2 месеца Софийски градски съд отказа

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 20 септември 2019

Марош Шефчович: ЕС, Киев и Москва все още не са постигнали съгласие по договора за пренос на руски газ

До 27 000 лева глоба отнася Българското национално радио (обзор) СЕМ санкционира заради спиране за 5 часа на “Хоризонт”

Взривиха с газ колата на частен съдебен изпълнител Версия: Атентатът е свързан с работата на мишената

Общо 66 души се изследваха в традиционната АНТИСПИН кампания в Търновско Разпространени бяха 201 презерватива в три общини

В рамките на Националната програма за превенция и контрол на ХИВ и сексуално-предавани инфекции 2017 г. – 2020 г., Регионална здравна инспекция – Велико Търново проведе традиционната лятна АНТИСПИН кампания.

Целта на проявата е чрез профилактично направените безплатни изследвания: да се насочи вниманието на обществото към проблема СПИН и рисковото за здравето поведение; да се повиши обществената осведоменост за начините на предаване и предпазване от ХИВ и сексуално-предавани инфекции (СПИ), и не на последно място да се мотивират хората към отговорност за собственото здраве.

През мобилния кабинет за анонимно и безплатно консултиране и изследване за СПИН към РЗИ – Велико Търново, разположен в централните градски части на градовете Горна Оряховица, Стражица и Павликени, преминаха общо 66 лица/ в Горна Оряховица – 23 души, от които 16 жени и 7 мъже, на възраст от 27 до 79 години; в Стражица – 23 души, от които 9 жени и 14 мъже, на възраст от 16 до 50 години; в Павликени – 20 души, от които 10 жени и 10 мъже, на възраст от 19 до 70 години.

Резултатите на всички преминали през кабинета за анонимно и безплатно консултиране и изследване за СПИН по време на лятната антиспин кампания са отрицателни.

В „кабинета“ за консултиране и отказване от тютюнопушене по време на кампанията бяха извършени спирометрии на 47 лица – 27 жени и 20 мъже, на възраст от 16 до 76 години. При 14 от тях са установени отклонения от нормалните стойности на дишането. Същите бяха информирани за възможността да се консултират и изследват при специалист.
Тази година лятната АНТИСПИН кампания премина под мотото „Оставих своя отпечатък в борбата срещу СПИН“. Всички граждани, които изследваха своя статус, поставиха отпечатък от ръката си върху специално изработено табло, с което засвидетелстваха подкрепата и съпричастността си към каузата. Разпространени бяха 201 презерватива и 6 заглавия на здравно-образователни материали по темата.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.