Дневен хороскоп на Алена за четвъртък, 17.10.2019

На 17 октомври 2019 да почерпят

Възрастен мъж се самоуби с преработен пистолет в Бургас

Фермери блокираха магистралите в Нидерландия

Сирийски правителствени войски са влезли в северния град Кобане край турската граница

Британската телевизия пуска канал без новини за Брекзит

Турция готова на санкции от САЩ Кремъл иска да е посредник между Дамаск и кюрдите

Тръмп: Конфликтът в Сирия е между Анкара и Дамаск и те трябва да си го решат

Голям пожар изпепели склад за кабели в Плевен

Голи тела обитават „Къщата на София”

Лозан Панов потъпква законите, професионалния дълг и чест

Съветът за сигурност на ООН: Има риск от „разпръскването“ на пленени дейци на „Ислямска държава“ в Сирия

„Черна роза“ вече и на българския екран

Започва изграждането на скейтпарк в Стара Загора

Всеки пети българин мизерства

О.р. ген. Румен Ралчев, Велик приор на Ордена на рицарите тамплиери, пред „Труд“: Тамплиери тушират напрежението в света с руски и американски генерали

Вместо да са на границата, резервистите са изолирани с клеймо „бивши“

 

– Г-н Ралчев, тези дни в София ще се проведе световен форум на тамплиери от цял свят. Какво представлява той и защо членовете на рицарския орден избраха българската столица за тази своя среща?

– Този световен форум се нарича Велик магистрален съвет на Ордена на рицарите тамплиери и се провежда на всеки шест месеца в отделна страна. Пролетният съвет има отчетен характер за предната година. Есенният съвет, какъвто е сегашният, е основополагащ за развитието на ордена през следващата година.

На всеки три години световният орден на тамплиерите сменя или преизбира ръководството си. Сега в София ще съчетаем провеждането на 23-тия конвент на Велик приорат България с Великия магистрален съвет. Този форум ще се проведе в две части. В първата ще планираме работата си за 2017 г. Втората ще е ритуал за въвеждане в длъжност на новия Велик командер и новия Велик канцлер, които вече са избрани.

– Представители на колко държави очаквате да пристигнат в София?

– Ще дойдат представители на 20 държави. Предстои да приемем два нови велики приората – на Русия и Украйна, на които България е ментор. Русия нямаше орден и ние развивахме тамплиерството там. За първи път се случва една държава да подготви два приората и те да бъдат обявени на един форум едновременно. Ще пристигне и прицеса Елизабет, която е от потеклото на Кобургготите. Както и духовният ни покровител – арменският патриарх на Йерусалим Нурахан Манукян. Планирани са срещи с обществени дейци и представители на властта. Обикновено на Великия магистрален съвет се събират 50-70 представители от света. Тук ще дойдат 150.

– На какво се дължи този завишен интерес към българските тамплиери?

– Дължи се на това, че ние сме най-големият православен Велик приорат, най-големият приорат в Европа и втори по численост в света. Нашите постижения се разглеждат като еталон за работа. От Сърбия очакваме делегация от над 20 души, които искат да почерпят от нашия опит. През 2018 г. есенният магистрален съвет ще се проведе в Белград. Тогава ще празнуваме 900 години от създаването на Ордена на рицарите тамплиерите. Сега ще пристигнат делегации от САЩ, Латинска Америка, Канада, от всички европейски страни. Подготвили сме филм отчет, доста скъпо удоволствие, за работата на Велик приорат България. Ние сме родоначалници на идеята за работа с подрастващото поколение. Не е тайна, че в тези граждански организации има застаряване. При нас обаче средната възраст на рицарите тамплиери е 40 години. Работата ни е обърната към учещите се. Известни са националните ни конкурси за детска рисунка и за литературно произведение, които влязоха в годишния календар на министерството на просветата. За осемте години, в които сме Велик приорат, издадохме 37 книги. Предстои излизането на книга за връзката между тамплиерите и българските земи.

– Форумът ще вземе ли отношение към сложните за Европа проблеми, свързани с преселението на народите и произтичащата от това сложна политическа обстановка?

– Световният орден е неполитическа организация и не се меси пряко в политическите процеси, но е съставен от хора, които не са аполитични. Бежанският проблем за Европа ще бъде разгледан и на този магистрален съвет. Гвоздеят на програмата ще е изключително важна среща, която ние организираме. Велик приорат България е осигурил присъствието на армейски генерал Мойсеев, последния министър на отбраната на СССР. В момента той е депутат и председател на най-голямата организация на резервистите, запасняците от армията в Русия. От американска страна сме осигурили присъствието на ген.-лейтенант Джеймс Филипс, който е председател на най-голямата американска офицерска организация. На срещата в София те ще споделят опит как може да се избегне ескалацията на напрежението, което се наблюдава в момента. Поканили сме депутати и представители на българското правителство. Така даваме възможност да се разбере какво мислят в момента хора, които са били на най-високо място и са държали пръста си на копчето. В дискусията ще се включи Националният съюз за безопасност и охрана, на който аз съм председател. Това е резервистка организация с повече от 12 000 души. Ще участва и ген.-лейтенант Стоян Топалов, който е председател на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва. Поканени са и бивши офицери от Аржентина, Франция и Америка.

Замисълът на срещата е да се даде възможност на делегациите от Русия и САЩ – две конфронтиращи се сили, да се срещнат в България, за да се развие диалог.

– България какви дивиденти може да извлече от тази среща?

– Може би след време ще се говори, че тук се е случила фундаментална среща. Двамата председатели от Русия и САЩ представляват болшинството от резервистите в тези държави и това е гаранция, че те ще говорят откровено какво куца във взаимоотношенията и какво трябва да се направи, без да се противопоставят, за да намерят път за намаляване на напрежението.

– Каква е ролята на резервистите при решаването на сложните въпроси, свързани със сигурността и опазването на границата ни днес?

– В България отношението към резервистите не е перфектно. А това е голям неизползван резерв, тъй като тези хора имат огромни възможности и познания и част от тях биха могли да се използват като експерти. Властта обаче избягва да официализира своите контакти с този тип граждански организации.

– От какво се притесняват управляващите?

– На резервистите им се слага клеймото „бивши“, но те са преди всичко висши специалисти. И когато се наложи, винаги помагат. С ген.-лейтенант Стоян Топалов и днес разговаряхме за проблемите по южната ни граница. Там имаме огромни структури от доброволни сътрудници, които познават в детайли работата от десетилетия. Те биха могли да са в помощ на армията, която се включи да помага на полицаите, дошли от вътрешността да подсилват границата. Да не говорим за агентурните им способи и преди всичко за познанията им в детайли на територията, където са наясно какво и къде може да се случи. Тях практиката ги е научила.

– Искате да кажете, че това е ценен неизползван резерв?

– Това е огромен резерв, който се похабява. Когато се говори за доброволна организация, подобно на бившите отрядници, винаги се има предвид, че това са преди всичко резервисти, които са запознати с прийомите на армията и полицията. А и са граждани с будно съзнание и биха могли да помагат при бедствия, аварии, пожари, при феномена бежанци и т.н. На всичкото отгоре това ще го изпълняват доброволно и безплатно. Не е тайна, че Съюзът на офицерите, сержантите от запаса и резерва е повече от 100 хиляди души – огромна армия.

– Вие защо не проявите по-голяма активност?

– Правили сме различни предложения – наскоро за един от законите на МВР, свързан с частната охранителна дейност, писахме на вътрешния министър Бъчварова, тъй като имаме потенциал да се включим в разработването на допълненията за личната охрана. При нас са концентрирани голяма част от бившите кадри на УБО и НСО – хора, които половин век това са вършили и имат огромен опит. Днес обаче повечето от тях си стоят вкъщи или се занимават с нискоквалифицирана дейност. Но отговор от министъра така и не получихме. Поведението на определени ведомства е безобразно. Когато си подал ръка, редно е да ти отговорят. Има толкова чиновници и чантаджии, които можеха да напишат „в момента нямаме нужда от вашата помощ. Ще ви потърсим, когато е необходимо“.

– Това отношение не е ли и заради това, че свързват офицерите от резерва с бившия режим?

– Професионализмът няма цвят. По-скоро висшите чиновници се страхуват, че ще лъсне некомпетентността им. Законите, свързани с армията, с МВР и частната охранителна дейност, се пишат и после се допълват десетки пъти. Цели раздели от тях не могат да работят. Но за да не се наруши егото на някои хора, нищо не се прави.

– Да се върнем на тамплиерския форум. Кой ще е новият Велик майстор на рицарите?

– Великият майстор се избира на всеки осем години, така че той ще е същият. В момента това е американецът бригадният генерал Патрик Рейн. За Велик командер е преизбран полковник о.р., носител на Ордена на Почетния легион на Франция Марсел де Печиото.

Основният акцент на този форум ще е всеки Велик приорат да даде своята перспектива за развитие през 2017 г., за да се уеднакви с плана на Световния орден. Така ще работим най-ефективно. Ето, от 8 г. работим с краля на Йордания, който подари парцел на река Йордан, там, където е кръстен Христос, за построяването на църква. Ние очакваме да ни се отстъпи парче от този парцел, на което да направим параклис за България и БПЦ. Напреднали сме в разговорите. Бяхме там и ни посрещнаха изключително топло. Заедно с тях, мюсюлманите, работим да няма различия между религиите. Това е пример накъде различните религиозни общности трябва да насочат усилията си за развитие на обществото.

Нашият гост

Румен Ралчев е роден през 1952 г. в София. Завършил е право в Софийския университет, полицейската школа и УНСС.

Велик приор на Велик приорат България. Стар Велик майстор на масоните.
Работил е в УБО и НСО. Бил е началник на охраната на Тодор Живков, Петър Младенов и Желю Желев.

От 1991 г. се занимава с частен бизнес. Президент на “Балкан секюрити груп”.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (10)

 1. Този човек никога не е бил генерал. Нека масоните да знаят кой ги представлява. Каквато ни е държавата, такива са и масоните.

 2. Тамплиери, масони, ротарианци, ивопрокопиевци и пр. мекерета на Сорос и компания се вихрят из родината ни безнаказано. Затова ли са се борили Левски, Ботев и останалите революционери? Да сме роби на шайка лихвари.

 3. Тоя защо не си гледа работата? Не ни е притрябвал. Имаме си наша Църква. Да ходи да оправя света другаде. Какъв е тоя, че да иска министъра да се занимава с него? Ай …..

 4. Интересно ми е защо няма тамплиери от средите на героите на Социалистическия труд, с мазолести ръще и три гънки в мозъка, а са все такива дето са нарицателно за възбуждащи страх и инстинкт за самосъхранение?
  Убо, ДС, какво още беше. Да е жив и здрав, ама някакси почнаха ачик ачик да ни казват, че останалите сме плебеи и ако продължаваме да блееме по миналогодишния сняг, не се отваряме много и не се бъркаме в неща, коиот изискват малко по вече гънки, може и да истанем живи да си пиеме ракията на Цар Киро и да видиме и утрешния ден.

 5. Стига де, този Румен Ралчев е пълен клоун !!! Тамплиери, масони, ротарианци, ивопрокопиевци и пр. мекерета на Сорос и компания се вихрят из родината ни безнаказано. Затова ли са се борили Левски, Ботев и останалите революционери? Да сме роби на шайка лихвари. оя защо не си гледа работата? Не ни е притрябвал. Имаме си наша Църква. Да ходи да оправя света другаде. Какъв е тоя, че да иска министъра да се занимава с него? Ай …..

 6. Тия имат общо със средновековните рицари тамплиери толкова, колкото аз имам общо с Папата.
  Пак някаква тъмна, окултна организация се опитва да се меси в живота на хората. Не стига масоните, ами сега и тези т. нар. Тамплиери. И как така този бивш охранител се прави на голям разбирач по въпроси , които изискват доста по-голяма номпетенция от неговата?

 7. „Тия имат общо със средновековните рицари тамплиери толкова, колкото аз имам общо с Папата“
  Taka e, tozi jalak plebej se pi6e ricar i se pravi na aristokrat. Naj-mrazq plebei da se pravqt na aristokrati. Znae se 4e v Bulgariq aristokraciqta e bila izbita ot turcite, taka 4e hajde u levo.

 8. Абсолютно съгласни с колегите:) Ако толкоз му се играе на масончик та тамплиерчик да ходи в хамерика:) Там тези имат доста власт, че и темпълите-дворците са им доста големички. Те са нещо кат бизнесмени. Една позната ни обясни, че Тате й станал масон, за да му се оправи бизнеса. Босовете масони, намират високоплатени работи на редовите, или им уреждат бизнес, а после цедят от тях големи такси за братството на зидарите-масоните..Дрън-дрън та пляс:)) Кой има нужда от тоя и подобните му, всеки случай не в България и не ни ги натрапвайте Молим!

 9. Чета интервюто и се питам, защо ли им трябва на Кери и Лавров да си губят времето и да се срещат тази седмица, след като пак няма да разрешат сирийския проблем, а просто не изчакат Румен Ралчев-ите приятели с белите престилки да им подскажат от София, какво трябва да се прави, че да мирне светът, а и САЩ и Русия да си нормализират отношенията! 🙂

 10. Srednovekoven rizarski orden , braniteli na Gospodnia Hram v Erusalim! Tia sa potaini antihristi

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.