Павел Колев отказа на "Левски"

Селекцията зациклила заради ваканции

Собственикът на "Левски" Спас Русев не успя да постигне договорка с Павел Колев за поста изпълнителен директор. "Синият" бос се провали в първите важни преговори за 2019-та година.

Клубът е зле финансово и се управлява не както трябва. Това призна и треньорът Славиша Стоянович преди дни, като заяви, че чака с нетърпение да бъде назначен директор, с когото да работи съвместно, тъй като към момента нещата не са добре. И санкциите от УЕФА не са единственото доказателство. На "Герена" правят всичко през пръсти.

В тима са започнали да работят по желаната от Стоянович селекция едва в началото на 2019-та. Красимир Иванов, изпълнителен директор, и Кирил Вангелов, главен скаут на тима, излезли във ваканция след последния мач на тима за календарната 2018 година, вместо да работят по трансферите. Това е една от причините "Левски" да започне подготовката без нови, а нежеланите от Стоянович играчи да са още с договори.

Павел Колев бил надеждата на треньора за изпълняването в срокове поставени бъдещи задачи. Но провалът с назначаването на работещия в БФС шеф бе очакван. Още през ноември, когато били първоначалните преговори, Колев поставил няколко условия. Едно от тях беше да получи важна документация от „Герена“, като счетоводен баланс, списък с кредитори, финансов отчет и др., за да се запознае с реалната ситуация в тима. Колев обаче получил желаната справка едва в първите дни на Новата година. След като се запознал с тях, бившият журналист взел решение да не приема предложението.

„Липсата на гаранция за дългосрочност на този проект, с който се захващам, е основната причина да не съм в „Левски“. Това заяви заместник изпълнителният директор на БФС Павел Колев пред колегите от „Спортал“.

„За да разкажа какво се случи, ще ни трябва серия от предавания, минисериал – каза гласеният за шеф на „Герена“. - Не успяхме да намерим допирни точки за развитието на „Левски“ през следващите години. Не е ставало въпрос за финансови условия и не съм поставял такива за персонални промени, защото не ми е това работата, докато не съм в клуба. Голямото разминаване бе за дългосрочното развитие. Такива гаранции не получих. С това тази тема приключи. Клубът и Спас Русев бяха запознати с моите искания от самото начало - да ми бъдат осигурени определен тип документи, за да се запозная с това каква картинка ме очаква на “Герена” и как бих помогнал. Получих ги, но с огромно закъснение. Не знам защо стана така, но това допълнително забави процесът на преговори, защото без тях няма как да знам къде отивам. Настоящата ситуация в „Левски“ се дължи на мениджмънта и икономическия модел, който е прилаган в България. Други неща се изискват, за да има полза от моята работа. Ще изисква време и търпение, а аз не съм сигурен, че на “Герена” има такова“.

Снимка: Спортал

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ