Изпуснахме Кипър, но не и първото място, драмата ще е до последно

На 17 ноември 2018 да почерпят

Малък гайдар разплака всички във „Фермата“

Вижте от птичи поглед опустошението след пожарите в Калифорния (ВИДЕО)

Искрен Веселинов, „Обединени патриоти“: Валери Симеонов разговаря с Каракачанов преди да реши за оставката

23 лица с трайни увреждания започнаха работа в община Смолян

Започва Рали спринт Сливен

Ограничават движението по Панаирния мост в Пловдив тази събота

Ето кои са окончателните състави на България и Кипър

САЩ намаляват бойците си в Африка За да се фокусират над заплахите от Русия и Китай

Ралица Паскалева предаде псевдо продуцент на ФБР Измамникът искал да я прави порно актриса

Вино без градус е новата мода Наши производители вече правят експерименти за производството му

Протестиращите майки за оставката на Валери Симеонов: Ще чакаме решението на Народното събрание

Министерски съвет потвърди: Оставката на Валери Симеонов е лично негово решение

Насрочиха процес за бунга-бунга партитата Силвио Берлускони отново на мушката на съдебната власт

Павел Христов, ГЕРБ: Ще сложим край на чакането пред гишетата

Снимка: ГЕРБ

Намаляването на бюрократичната тежест е сред акцентите в програмата на ГЕРБ. Администрацията трябва да бъде в услуга на хората, а не те на нея. Генералната ни цел е да освободим гражданите и бизнеса от дългото чакане по опашки и тежките разрешителни режими, които ги тормозят. Това е възможно чрез лесно достъпни електронни услуги, категоричен е Павел
Христов, кандидат за народен представител и административен секретар на ГЕРБ-Варна.

При срещите с жители на Варненска област той представи предлаганите от ГЕРБ мерки държавата и общините сами да набавят документите, които досега са изисквали от гражданите. „В момента има малко над 3 000 административни услуги, които се предоставят от различни ведомства. Около 60-70% от тях са свързани с вадене на удостоверения, които важат от едно ведомство пред друго. Този модел е крайно неефективен и отнемащ много време, средства и нерви. Част от предложенията ни е и въвеждането на т.нар. мълчаливо съгласие. С други думи, няма да се толерира мудността на чиновниците – ако бавят отговор, се приема, че администрацията е уважила съответното искане”, обясни Христов.

По думите му правилата и процесите в държавната администрация са морално остарели. „Решението е в цифровизацията, свързаността, интеграцията и автоматизацията на процесите в държавата. ГЕРБ положи основите на нов и работещ модел в мандата на 43-то Народно събрание, приемайки законите за електронното управление и електронната идентификация. В момента, в който заработи моделът за електронно управление, всеки от нас – гражданин или представител на бизнеса, ще има възможност за електронен достъп до информацията на държавата, до публичните данни, до услугите”, убеден е Христов. Според него бързината на услугите, прозрачността и ясната следа на отговорността при електронното управление неминуемо ще доведат и до промяна в подхода на бюрократите. „И не на последно място – борбата с неефективната бюрократична машина е част от голямата битка с корупцията”, изтъкна Христов.

Избори 2017. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.